Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 17 Φεβ 2021
Τσίπρας: Αιχμές για την «επιτελική προπαγάνδα» των ΜΜΕ και «ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από την κακοκαιρία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με μία μακροσκελή του ανάρτηση, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις χιλιάδες πολιτών που έχουν αποκλειστεί εξαιτίας των κλειστών δρόμων, τους ακόμα περισσότερους που έμειναν χωρίς ρεύμα για παραπάνω από ένα 24ωρο, αλλά και για τη «μαγική εικόνα» που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, με τα πυρά του να στρέφονται και στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ με υπογραφή Λιβάνιου που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή.
 

Στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης, τόσο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχουν δημιουργήσει προβλήματα για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τα γεγονότα τα ΜΜΕ, σε αντιδιαστολή με την στάση τους κατά τα χρόνια διακυβέρνησης της κυβέρνησης Τσίπρα.

Αφού παραθέτει σειρά σημερινών προβλημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης, καταλήγοντας στο νομοσχέδιο Λιβάνιου που ψηφίστηκε στη Βουλή την ίδια ημέρα, αλλά και στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση και τη λίστα Πέτσα στα ΜΜΕ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση Τσίπρα:

Κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Και για όσους είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού το επιτελικό κράτος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η διάνοιξη των δρόμων, η πρωθυπουργική σύσταση είναι υπομονή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείνετε σπίτι.

Πως μπορεί κανείς να κάνει άσκοπες μετακινήσεις όταν έχουμε lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά, ενώ πριν χρειάζεται sms για να βγεις από το σπίτι σου, είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Όπως επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο υπομονή μπορεί να ζητήσει κανείς από τους πολίτες της μισής Αττικής που είναι μεν κλεισμένοι ή αποκλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα. Από τους πολίτες δηλαδή που μέσα στο κρύο παραμένουν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς θέρμανση, σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς νερό, επειδή έχουν αφήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, χωρίς επαρκές προσωπικό για να διορθώσει τις βλάβες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς. Το επιτελικό κράτος τα πάει θαυμάσια. Και αν αυτό δεν το βιώνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν, το επιβεβαιώνουν ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα ίδια ακριβώς που δυο χρόνια πριν έσπαγαν τα μικρόφωνα, αν η Εθνική έκλεινε για 15 λεπτά, ενώ σήμερα επαινούν νυχθημερόν τη φοβερή επιτελική ιδέα να κλείσει για δύο ολόκληρες μέρες.
Βέβαια η απάντηση στη διαρκώς αποκλίνουσα αίσθηση των πολιτών και στις διαπιστώσεις του Τύπου, ίσως να κρύβεται στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή, σε καθεστώς απόλυτης σιγής. Εκεί όπου η κυβέρνηση αποφάσισε και νομοθέτησε να κάνει δώρο ακόμα 20 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να διπλασιάσει τους μισθούς των δικών της παιδιών που μπήκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην ΕΡΤ. Να πληρώνει δηλαδή δίπλα ο φορολογούμενος την κυβερνητική προπαγάνδα και τους λογοκριτές.

Δεν ξέρω αν τελικά ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι, αλλά ο μηχανισμός της επιτελικής προπαγάνδας αποδεικνύεται εξαιρετικά στιβαρός, αν και μας κοστίζει κάτι παραπάνω.Πηγη: https://thepressproject.gr

 
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου