“Αν η πορεία των εμβολιασμών το επιτρέψει, εκλογές θα γίνουν το συντομότερο”. Αυτή είναι η εκτίμηση υπουργού που έχει καλή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, όπως τη μετέφερε στο tvxs.

Παρόλο που μετά τα Χριστούγεννα το εκλογικό σενάριο αποδυναμώθηκε λόγω της δυναμικής της πανδημίας, η αναφορά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Πάσχα ως ορόσημο για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού έκανε τους υποστηρικτές της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να αναθαρρήσουν.

 

Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης ότι μετά από δυο πολύ δύσκολους μήνες, θα ξεκινήσει ένας κύκλος ανοίγματος της οικονομίας που θα κορυφωθεί με ένα θερμό τουριστικά καλοκαίρι.

Με το σκεπτικό αυτό ενισχύονται τα επιχειρήματα όσων προκρίνουν κάλπες το ταχύτερο, πριν έρθουν στην επιφάνεια βαθιά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που καλύπτονται όσο παρεμβαίνει το κράτος μοιράζοντας κάποια βοήθεια.

Η ιδέα είναι ότι στο τέλος της άνοιξης θα υπάρχουν συνθήκες συλλογικής ευφορίας μετά από έναν χρόνο μεγάλης πίεσης, θα εκτιναχθεί η κατανάλωση, ενδεχομένως θα αναπτυχθεί και επενδυτική δυναμική, με αποτέλεσμα να ξεχαστεί ο εφιάλτης της ύφεσης που όμως δεν θα αργήσει να σαρώσει τα πάντα. Λουκέτα και ανεργία, υπέρογκα ιδιωτικά χρέη και δυσθεώρητες οφειλές στο Δημόσιο θα υπενθυμίσουν πολύ σύντομα το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται.

Οι κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οργή, όχι τουλάχιστον σε μαζικό επίπεδο. Αυτή η εικόνα δεν σημαίνει ότι θα συνεχιστεί επ αόριστον και με αυτή την έννοια ο χρόνος είναι σύμμαχος για τη ΝΔ που, κατά κοινή εκτίμηση, όσο νωρίτερα μετρηθεί στις εκλογές τόσο καλύτερα θα πάει.

Ετσι κι αλλιώς, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά είναι απρόβλεπτες. Με αφορμή την επερχόμενη διάσκεψη για το κυπριακό ή με ενδεχόμενη κατάρρευση των διερευνητικών επαφών, η ένταση μπορεί να επιστρέψει και κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότη η σαμαρική ομάδα της ΝΔ και κάποιοι καραμανλικοί που εμπνέονται από τον Πρ. Παυλόπουλο φυλάττουν Θερμοπύλες και περιμένουν τη στιγμή που θα πρέπει να δώσουν τον ιερό αγώνα εναντίον ενός “ανέντιμου συμβιβασμού” με την Τουρκία.

Για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι καλύτερο να έρθει αυτή η ώρα μετά από εκλογές, όταν θα έχει και μια κοινοβουλευτική ομάδα περισσότερο μητσοτακική από τη σημερινή. 18:27 | 16 Φεβ. 2021

Πηγη: https://tvxs.gr