Με πρόφαση την πανδημία η κυβέρνηση έχει σταματήσει χωρίς προφανή λόγο τα νυχτερινά δρομολόγια σε μετρό και τραμ, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενους χωρίς μέσα μεταφοράς.

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2020, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να αναστείλει τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια στην κόκκινη και την μπλε γραμμή του μετρό, καθώς και στο τραμ, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού. Αυτά τα δρομολόγια κάλυπταν το ωράριο από τις 12 έως τις 2 τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια δεν έχουν αποκατασταθεί στο πρόγραμμα που ίσχυε πριν την πανδημία. Κι αυτό παρότι και ο τουρισμός άνοιξε και η απαγόρευση κυκλοφορίας άρθηκε, άρα οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, είτε για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, είτε για προσωπικούς λόγους.

Το 2010 τα αντίστοιχα δρομολόγια στην πράσινη γραμμή του ΗΣΑΠ καταργήθηκαν προσωρινά για έργα και τελικά η κατάργηση έγινε μόνιμη. Όμως, δεν πρέπει να γίνει το ίδιο με την κόκκινη και την μπλε γραμμή του μετρό, καθώς και με το τραμ, που σύμφωνα και με τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 500.000 επιβάτες.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έριξε την ευθύνη για τη διακοπή και τη μη αποκατάσταση των δρομολογίων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το Μέγαρο Μαξίμου εισηγείται και εμείς βγάζουμε την απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια.

Το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει το ερώτημα που του τέθηκε, με το γραφείο του πρωθυπουργού να μην έχει δώσει καμία απάντηση.

πηγη: https://thepressproject.gr