Με την τουριστική κίνηση στην Αθήνα να βρίσκεται στο πικ της, η πλατεία Συντάγματος παραμένει ένα απέραντο εργοτάξιο, το πιο θορυβώδες, σκονισμένο και απροσπέλαστο σημείο της πόλης. Με δεδομένο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, δεν έχει απολογηθεί και δεν έχει εξηγήσει επαρκώς το τι συμβαίνει, έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε, ότι αυτή η εικόνα θα αποτελεί πλέον μόνιμα μέρος της τουριστικής ατραξιόν.

 

Εντάξει, η κατάσταση δεν σηκώνει αστεία, αλλά αν είσαι μόνιμος κάτοικος του κέντρου, δεν τη βγάζεις αν δεν επιστρατεύσεις το χιούμορ σου. Περπατάω καθημερινά αυτή την πόλη και έχω ζήσει από την αρχή την παρωδία του Μεγάλου Περιπάτου, που είναι κάτι σαν το συνώνυμο του Γεφυριού της Άρτας που το βράδυ το γκρεμίζανε πρωί το ξαναχτίζαν. Αλλά ακόμα κι ένας πολίτης καχύποπτος απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αδυνατεί να πιστέψει στα μάτια του πλέον!

Δεν μιλήσαμε τον Απρίλιο, που πέφταμε σε λακκούβες καλυμμένες από μουσαμάδες σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου, γιατί ένα χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών, όλα ήταν σκαμμένα και παρατημένα με αγνοούμενο τον εργολάβο αν και σύμφωνα με τη σύμβαση ένα μέρος του έργου έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο.

 

Δεν μιλήσαμε τον Μάιο που ο αντιδήμαρχος  Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, απέδιδε τις καθυστερήσεις στην εύρεση αρχαίων και διαβεβαίωνε  πως τα έργα ανάπλασης στο Σύνταγμα, που τελικά θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου.

Δεν μιλήσαμε τον Ιούνιο, που όχι απλά δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα, αλλά οι εργασίες μεταφέρθηκαν και στα δύο σημεία της πλατείας, όπως διαπίστωσα ένα βράδυ, που όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δεκάδες πολίτες ψάχναμε δίοδο μάταια αφού υπήρχε εκσκαφέας και στο σημείο απέναντι από την Μεγάλη Βρετανία.

Σε λίγο αποχαιρετάμε τον Ιούλιο και η κεντρικότερη πλατεία της χώρας είναι σε μαύρο χάλι ενώ οι φωτογραφίες στα social media από έλληνες και ξένους πολίτες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Στην ίδια κατάσταση και η Πανεπιστημίου. Ζαρντινιέρες για διαχωριστικό στη μέση της λεωφόρου, σκαμμένη με υποτυπώδη καλύμματα, λακκούβες στις οποίες κάποιοι πολίτες δυστυχώς πετούν τα σκουπίδια τους αφού σε ολόκληρη τη διαδρομή έως την Ομόνοια δεν συναντάς κάδο μικρό ή μεγάλο.

Αν όλο αυτό συμβαίνει σε μια μικρή ακτίνα στο κέντρο της πόλης, δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα συμβεί  με τα έργα ασφαλτόστρωσης με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε εξαγγείλει ο δήμαρχος για όλη την Αθήνα. Ο δήμος πάντως διαβεβαιώνει ότι σε λίγο στο Σύνταγμα θα θαυμάσουμε το μάρμαρο Κοζάνης.

Αυτό που δεν μας λένε, είναι πόσο θα πληρώσει το μάρμαρο ο δημότης, που ήδη πληρώνει με απίστευτη ταλαιπωρία και ένα μόνιμο αίσθημα πως μας εμπαίζουν. Ειδικά εμάς, τους αμετανόητους λάτρεις του κέντρου της πόλης που αγαπάμε την οποία κακομεταχειρίζονται κατ’επανάλληψη. 

πηγη: https://tvxs.gr