Έχει μαζευτεί εύφλεκτη ύλη σε μεγάλες ποσότητες. Το κοινωνικό έδαφος είναι έτοιμο να πάρει φωτιά. Οι πυρκαγιές στην Αττική έδειξαν πως μια σπίθα αρκεί για να γίνει έκρηξη θυμού και απόγνωσης.

Παρά την υπερπροσπάθεια του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού να πείσει ότι το επιτελικό κράτος αρίστευσε, η λαϊκή οργή εκφράστηκε με κάθε τρόπο.

Η αγανάκτηση δεν στράφηκε μόνο κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά των καναλιών που πολλοί -και όχι άδικα- τα ταυτίζουν με το Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλοι  διαμαρτύρονταν για την προστασία που είχε από την πυροσβεστική η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, άλλοι «τρόλαραν» τους αστυνομικούς που έριχναν νερό με ποτιστήρια, είδαμε πυρόπληκτους να συμπεριφέρονται επιθετικά σε δημοσιογράφους, «τρένταρε» το Costa Navarino στη βάση φημών ότι πέρασε εκεί το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. Από τη μια η θηριώδης συνοδεία του, από την άλλη τα γελάκια με φόντο την καμένη γη, το επικοινωνιακό του σχέδιο που στηρίχθηκε στον αυτοθαυμασμό δεν απέδωσε.

Η αγανάκτηση για τις ανεπάρκειες του συστήματος πολιτικής προστασίας συνάντησε την απελπισία για την αύξηση του κόστους ζωής και την οργή για την αλαζονεία και την ανικανότητα της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να σηκωθεί ένα κύμα αντίδρασης που δεν προκλήθηκε μόνο από την πύρινη λαίλαπα.

Είναι όλα μαζί: Οι διακοπές που δεν μπορούν να κάνουν οι μισοί Έλληνες, η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, ο φόβος για το χειμώνα που έρχεται, ακόμη και ο βιαστής ανηλίκων Λιγνάδης που κυκλοφορεί ελεύθερος.

πηγη: https://tvxs.gr