Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 03 Απρ 2013

κ. Πρόεδρε.

 

Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο και πολύ πιο ενδιαφέρον, αν είχαμε αυτό το ωραίο χαρτάκι που μας μοιράσατε σήμερα, αν το είχαμε πριν από αυτή την πρόσκληση οπότε θα ήμασταν πολύ πιο παραγωγικοί και πολύ πιο δημιουργικοί. Ειδικά άνθρωποι σαν κι εμένα που είμαι απλώς προσκεκλημένη στην Επιτροπή. Δεν αποτελώ μέλος της, σταθερό μέλος της και άρα δεν θα υποδυθώ ότι τα ξέρω όλα.

 

Έτσι με εργαλείο μόνο ένα έντυπο στο οποίο περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, θέλω υπό μορφήν, ενδεχομένως ερωτήσεων, κ. Περιφερειάρχα- που ειρήσθω εν παρόδω θα πω ότι χαίρομαι που ξεκινήσατε την ομιλία σας θεωρώντας σίγουρο ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας παράδεισος στη Δυτική Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει κόλαση. Θα διαφωνούσα μόνο μαζί σας στα ποσοστά της φτώχειας που αναφέρατε, που είπατε ότι είναι μόνο 25% αυτά που έχουν χάσει, η δική μας εκτίμηση είναι ότι έχουν χαθεί πολύ περισσότερα χρήματα.

 

Ρωτώ λοιπόν, και επειδή αναφερθήκατε στη γραφειοκρατεία:διαβάζω για την Αιγιάλεια, ψηφιακές υπηρεσίες στο Δήμος Αιγιάλειας και τη δημιουργία δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση δημοτών Δήμους Δυτικής Αχαΐας. Το ένα ποσόν είναι 113.000€. Το άλλο ποσό είναι 510.000€. Μηδέν απορρόφηση. Να συμπεράνω ότι αυτό δεν εξυπηρετεί στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας; Ένα συμπέρασμα δικό μου...

 

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Καλαβρύτων 162.000 (€) απορροφημένα από τα 450.000 (€) εγκεκριμένα.

 

Προμήθεια εξοπλισμού κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Δήμος: Καλάβρυτα. 516.000 €, μηδέν απορροφητικότητα.

 

Χαίρομαι που εγκρίνατε το ποσό των 90.000 € για τη μελέτη που έγινε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Εντούτοις δεν έχει απορροφηθεί ένα κονδύλι 700 τόσων χιλιάδων € για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και παρ' ό,τι χαίρομαι όπως σας είπα για οτιδήποτε καλό συμβαίνει για το Χιονοδρομικό, θα ήθελα να σας πω ότι μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο υπάρχει χιόνι στα Καλάβρυτα. Και όταν έχουμε ένα χειμώνα στον οποίο δεν θα χιονίσει, τι θα κάνουν τα Καλάβρυτα, αν δεν υπάρξει μια προσπάθεια -μιλάω για τα Καλάβρυτα επειδή συμβαίνει να έχω γεννηθεί εκεί- ενθάρρυνσης άλλων δραστηριοτήτων, όπως είναι ο αγροτουρισμός, όπως είναι ο Πολιτισμός κ. Περιφερειάρχα. Μιας και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, να σας θυμίσω ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο αρχαία θέατρα, ανεκμετάλλευτα. Θα μπορούσε να είναι η περιοχή μια καινούρια Επίδαυρος. Δεν είναι.

 

Διαβάζω διάφορα κονδύλια τα οποία ήταν για ερευνητικά προγράμματα στα ΤΕΙ Πατρών ή για το Πανεπιστήμιο Πατρών για τα οποία δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα “σέντσι”. Να υποθέσω ότι αυτό συνδέεται με την απαξίωση των ΤΕΙ και με το σχέδιο “Αθηνά”; Μπορώ. Μπορώ να κάνω ένα συσχετισμό. Έτσι δεν είναι, όταν δεν έχει απορροφηθεί από εγκεκριμένα προγράμματα ούτε ένα “σέντσι”;

κ. Περιφερειάρχα, επειδή κατοικούμε στην ίδια ακριβώς περιοχή, πέρα από τις γραφειοκρατίες, εκείνα τα σχέδια για το σιδηρόδρομο, εκείνες οι αλλαγές που γίνονται μέσα σε μια νύχτα, για τη χάραξη του σιδηροδρόμου, και εκείνο το αποτέλεσμα που έχουμε με τα τείχη ντροπής στο Διακοφτό, ή για τη χάραξη την καινούρια της Ροδιάς που έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι, θα το ξέρετε ασφαλώς, είναι μόνο υπόθεση γραφειοκρατίας; Μήπως είναι και υπόθεση τοπικών συμφερόντων, στα οποία πολλές φορές υποτασσόμαστε, για λόγους πελατειακούς.

Αυτά τα λίγα ήθελα να θέσω μόνο υπό μορφήν ερωτημάτων.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου