«Εδώ και δύο ημέρες η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος», αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν βρήκε μία λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Για το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο. Για τις αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για τον κίνδυνο και δεν έκαναν τίποτα. Για το πρωτοφανές φιάσκο που διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς», σημειώνει.

Μάλιστα, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την εγκληματική αδράνεια των αστυνομικών αρχών να αποτρέψουν το κονβόι θανάτου, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκ νέου την απομάκρυνση του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννη Οικονόμου που ορκίστηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 28 Ιουλίου:

«Ενώ υποδύεται τον αμείλικτο για ζήτημα πολιτικής ευθύνης, ανέχεται και στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, που φέρει τεράστιες αντικειμενικές και ουσιαστικές ευθύνες».

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Επιλέγει για τον ίδιο την “ασφάλεια” της σιωπής, που του εισηγούνται οι επικοινωνιολόγοι του, την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία βυθίζεται στην ανασφάλεια», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

πηγη: https://tvxs.gr