Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 25 Οκτ 2020
Ορισμένοι προβληματισμοί απ’ αφορμή το μάντρωμα της ηγεσίας της Χ.Α.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Του Κώστα Μ.

 

Η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. μπορεί να πήρε την άγουσα για τη φυλακή αλλά με τον φασισμό δεν τελειώσαμε. 

Οι οργανώσεις που στήσανε οι ναζιστές τα τελευταία είκοσι χρόνια παραμένουν ζωντανές μεν, ακέφαλες δε. Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι ο υπαρχηγός της οργάνωσης διέφυγε και κρύβεται αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει σίγουρα παράνομος μηχανισμός, που ο ίδιος θα καθοδηγεί.
Τους κανόνες συνωμοτικότητας και παράνομης δράσης τους έμαθαν από μας και τους εφαρμόζουν ανάλογα αν όχι κατά γράμμα.
Θα περιμένουν ασφαλώς να δημιουργηθούν κατάλληλες πολιτικές συνθήκες για να βγουν ξανά στο προσκήνιο.
Η γενικότερη πολιτική, οικονομική κρίση, άλλωστε, είναι παρούσα και κατά πάσα πιθανότητα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και είναι γνωστό ότι οι μάζες σε καιρούς κρίσης τραβάνε προς τα δεξιά.  

Μπορεί μεν επί του παρόντος η κρίση στη χώρα μας να θεωρείται ακόμα κατά βάση και κυρίως οικονομική, αν όμως αύριο μετεξελεγχθεί, όπως διαγράφεται,  σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ, τότε το αστικό σύστημα θα κλυδωνισθεί σοβαρά από την εξέγερση των οργανωμένων και ανοργάνωτων προλετάριων και λοιπών εξαθλιωμένων λαϊκών στρωμάτων και η αστική τάξη ίσως «θυμηθεί», όπως στο παρελθόν, τη χρησιμότητα της ναζιστικής οργάνωσης για τη διάσωση του εκμεταλλευτικού συστήματος. 

Προς το παρόν το αστικό σύστημα τα καταφέρνει μια χαρά παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας όποτε δεν χρειάζεται το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, τη βία δηλ, του νεοφασισμού.  Αισθάνεται ασφαλές επειδή ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που πετυχαίνουν άριστα το σκοπό τους δηλαδή την απολιτικοποίηση –αποβλάκωση-αδρανοποίηση των μαζών καθιστώντας τες τελικά ακίνδυνες για το αστικό σύστημα (ευνουχισμός της επαναστατικής βούλησης). 

 Να έχουμε πάντα υπ όψη μας όσο το καπιταλιστικό σύστημα δεν θα είναι σε θέση να ταΐσει με ικανοποιητικό τρόπο τις μάζες, ο φασισμός θα παραμένει ζωντανός. 

Στη χώρα μας οι πολιτικές των μνημονίων των αστικών κυβερνήσεων οδήγησαν μεγάλο μέρος των εργαζόμενων σε φτωχοποίηση.
Ένα μέρος απ αυτούς θα συνταχθεί στην επεκείμενη ταξική αναμέτρηση δυστυχώς με την αντίδραση. 

Οπότε οι πανηγυρισμοί για το μάντρωμα της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης δημιουργεί μάλλον επανάπαυση και μικροαστικού τύπου ψευδαισθήσεις ότι τελειώσαμε με τον φασισμό-ναζισμό.
Το βέβαιο είναι ότι προσωρινά οι θιασώτες του θα μεταστεγαστούν στα κόμματα της υπόλοιπης δεξιάς και θα περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία για να εκδηλωθούν. 

Το γαλλικό παράδειγμα με την Λεπέν είναι διδακτικό. 

Το εθνικιστικό κίνημα υποσκέλισε την παραδοσιακή δεξιά.

 Αγρυπνείτε.  


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 | 4:58 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου