Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναφορικά με τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κατέθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής της ΝΔ ήδη από την περασμένη Παρασκευή είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την συγκεκριμένη επιλογή του υπουργικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης.

Στην ερώτησή της η κυρία Κεφαλογιάννη, αφού υπενθυμίζει ότι «η χώρα έχει υιοθετήσει το ψήφισμα των ορισμών εργασίας της IHRA για τον ανισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος»,  τονίζει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του "Εβραίοι, όλη η αλήθεια". Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Κώστα Τσιάρα «πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».