Αν είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μην διορίζονται πολιτευτές σε θέσεις-κλειδιά, αυτή είναι η απόδειξη η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Αν πάλι, υπάρχει μια περίπτωση να πιστεύει κάποιος αυτό που λέει, τότε σίγουρα γελάνε και οι πέτρες. Σε κάθε περίπτωση όμως η είδηση δεν μπορεί να σταθεί γιατί δεν έχουν μείνει άλλες θέσεις, καλύφθηκαν από κομματικά στελέχη, συγγενείς και φίλους. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ, με μια δήλωσή του για το Oruc Reis, έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα στο οποίο αντανακλάται η πορεία της κυβέρνησης της ΝΔ, από την εκλογή της μέχρι σήμερα: «Που νομίζει ότι απευθύνεται η κυβέρνηση; Σε κρετίνους;»

Σύμφωνα με δημοσίευμα πριν από λίγες μέρες, με τίτλο «Τέλος οι πολιτευτές από το δημόσιο με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη», ο Πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσουν οι διορισμοί διαφόρων πολιτευτών και αποτυχόντων βουλευτών σε κρατικές θέσεις. Μάλιστα, η σχετική είδηση τεκμηριώνεται με προβληματισμούς των παραγόντων στο Μαξίμου για την αποτελεσματικότητα της στελέχωσης και το ρόλο που έπαιξε στην απόφαση η επιλογή του υπερήλικα διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας! Πρόκειται για το «ρουσφέτι» που έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντάλλαγμα την υποστήριξη του πολιτευτή, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πατέρας. Και δεν ήταν το μόνο «ρουσφέτι». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν το σύνολο των κομματικών διορισμών στα δημόσια νοσοκομεία είχαν τη σφραγίδα του Μαξίμου.

Η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση στο δημοσίευμα για την «εντολή Μητσοτάκη να μπει τέλος στους πολιτευτές» θα ήταν πως για κάποιο λόγο το Μαξίμου αποφάσισε να μας «τρολάρει» ή να αυτοσαρκαστεί. Γιατί όσο και αν ψάξει κανείς, όλες οι θέσεις ευθύνης είναι κατηλειμμένες από πολιτευτές και στελέχη της ΝΔ. Η κυβέρνηση αυτή, μόλις ανέλαβε την εξουσία και μίλησε για «επιτελικό κράτος», πραγματοποίησε μια τεράστια απόβαση κομματικών εγκάθετων: Διπλασίασε των αριθμό των μετακλητών, άλλαξε με φωτογραφικές νόμους τα προσόντα για να καλυφθεί η ανεπάρκεια των ημετέρων, αύξησε τις αποδοχές τους, συγκέντρωσε ολόκληρο στρατό γύρω από το Μαξίμου, «καθάρισε» όχι μόνο όλες τις δημόσιες θέσεις αλλά ακόμη και τις ανεξάρτητες αρχές για να τοποθετήσει τα «δικά της παιδιά», συχνά γελοιοποιήθηκε όπως με τους Διοικητές Νοσοκομείων, τα δημόσια «ρουσφέτια» και τους διορισμούς διοικητών που δεν έχουν ούτε πτυχίο. Μέχρι και στην ΕΥΠ βρέθηκε διοικητής ένας ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι με μουσικές σπουδές!

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε την Παρασκευή σε ημερίδα για τη δημόσια διοίκηση και υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι «αδρανοποιείται το παλιό πελατειακό σύστημα σε μεγάλο βαθμό και  απομακρύνεται κάθε πολιτική παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση». Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να ειπωθούν αυτές οι λέξεις από τον αρχηγό του κόμματος που επιχειρεί την παλινόρθωση του πλέον αποκρουστικού κομματικού κράτους της Δεξιάς. Αφού αναβίωσε και αποθέωσε την αναξιοκρατία, με οργανωμένο σχέδιο ανακατάληψης του κράτους, τώρα ισχυρίζεται ότι την καταπολεμά. Η μέρα που η ΝΔ θα πριονίσει το κλαδί στο οποίο κάθεται, δεν ξημέρωσε ακόμη.
πηγη:https://tvxs.gr