Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 04 Μάρ 2016
Oι δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι της Ομογένειας ΗΠΑ, που φιλοδοξούν να γίνουν...''παγκόσμιοι ηγέτες''
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

'Οπως είχε δημοσιεύσει τα τέλη Δεκεμβρίου '15 το ''ΚΑΛΑΜΙ'', το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου 2016, έγινε σύσκεψη στο ξενοδοχείο ''Λα Γκουάρντια Πλάζα'' (Κουήνς, Νέας Υόρκης), 25 προεδροπαραγόντων, στην μεγάλη τους πλειοψηφία πρώην πρόεδρων Οργανώσεων, με μοναδικό σκοπό πως θα...''εξαφανίσουν'' την παραπαίουσα τριτοβάθμια Οργάνωση ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'' που φρόντισαν να την υπονομεύσουν τα τελευταία χρόνια (ιδρύθηκε 1992, έχει μέλη Ομοσπονδίες και πανΕνώσεις), γιά να φιάξουν δική τους. Πρωτεργάτες της κίνησης, ως αυτόκλητοι ''ηγέτες'', οι χρησιμοποιούντες γιά δεκαετίες ομογενειακές Οργανώσεις (γιά προβολή ή ατομικά συμφέροντα): Νίκος Αποστολόπουλος (πρώην -και διωγμένος- πρόεδρος της Οργάνωσης Ευρυτάνων ''Βελούχι'' στην Βόρεια Καρολίνα), Πέτρος Γαλάτουλας (πρόεδρος -της έχουσας και νομικά προβλήματα γιά απάτες- Ομοσπονδίας Αστόριας Νέας Υόρκης), Θεόδωρος Λαλιώτης (ισόβιος πρόεδρος της τυπικά μόνο υπάρχουσας Ομοσπονδίας Βόρειας Καλιφόρνιας) και Νίκος Μπάρδης (ισόβιος πρόεδρος ημιανύπαρκτης Ιόνιας ''Πολιτιστικής'' Ομοσπονδίας).

Παρών και ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής (δεκαετία '80) Νιού Χαμσιάϊρ, Κρις Σπύρου, που ζει μόνιμα την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα και τους πουλά εκδούλευση ως δήθεν... ''κολλητός'' της Χίλαρυ Κλίντον.

Αφού έβγαλαν ''λόγους μίσους'' κατά του ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' (ειδικά ο Π. Γαλάτουλας), αποφάσισαν να φιάξουν μία Επιτροπή, γιά να παρουσιάσει...προτάσεις και ιδέες γιά το πώς θα οργανωθούν, αν και πριν δήλωναν ότι είναι...έτοιμοι. Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν: Γεωργία Παπαδοπούλου (άγνωστο ποιά Οργάνωση εκπροσωπεί), Χρήστος Βουρνάς (πρώην πρόεδρος πανΑρκαδικής), Δημοσθένης Τρανταφύλλου (πρόεδρος συλλόγου Εκπαιδευτικών ''Προμηθέας'', του συλλόγου με μέλη που λαμβάνουν παράνομα συντάξεις από Ελλάδα), Βασίλης Σφυρόερας (άγνωστο τι εκπροσωπεί) και Θεόδωρος Λαλιώτης.

Το συμπέρασμα είναι ότι, δυστυχώς, στην οργανωμένη Ομογένεια ΗΠΑ ''οι φελλοί πάντα επιπλέουν''. Ας είναι καλά ολίγα διαπλεκόμενα ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης, που, ''γιά μιά χούφτα δολάρια'', προβάλουν την...ανυπαρξία τους και συντηρούν την σαπίλα.

To κωμικό: Οι φιλοδοξούντες να γίνουν ''παγκόσμιοι ηγέτες της Ομογένειας'', ομιλούν γιά...''παρεμβάσεις του παγκόσμιου προεδρείου (τους) στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στις κυβερνήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο''. Ποιοί; Μα τα γνωστά και αποτυχημένα, αστοιχείωτα ''αφηνιασμένα ψώνια'' επίπεδου Π. Γαλάτουλα και Ν. Μπάρδη, που διάλυσαν τις Οργανώσεις. Και το ωραίο είναι ότι αναρωτιούνται γιατί γελά η Ομογένεια με τα χάλια τους. Ευχόμαστε, ως ''παγκόσμιοι ηγέτες'', να κυβερνήσουν και την... Ελλάδα.

Η εκτίμηση του ''Κ'': ΔΕΝ γίνεται να ''χτιστεί'' κάτι νέο-καινούργιο στην Ομογένεια, με την χρησιμοποίηση των ίδιων, χαλασμένων ''υλικών- τούβλων''. Η ''ανακύκλωση'' των ίδιων, δοκιμασμένων και αποτυχημένων αυτοανακηρυγμένων (ψευτο)ηγετών, που ταλαιπωρούν την Ομογένεια ΗΠΑ γιά πολλά χρόνια, ως ''μόνιμοι προεδροπαράγοντες'' που ''ψοφάνε γιά προβολή'', δεν είναι η λύση, αλλά η παράταση του ίδιου προβλήματος.

 

...............................................................

 

Χάλια αδιόρθωτα: Η Επιτροπή γιά τον απόδημο Ελληνισμό της Βουλής και η δήθεν... ''απογραφή των Ομογενών''

 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες αναρωτιόμαστε αν οι γραφικοί βουλευτές, μέλη της ''Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής γιά τον απόδημο Ελληνισμό'' είναι άσχετοι ή... ηλίθιοι. Γνωρίζουμε και το ζήσαμε, ότι η δήθεν απογραφή του απόδημου Ελληνισμού ήταν καλή αιτία γιά πολυέξοδα, πολλαπλά ταξίδια τουριστικά, βουλευτών, μελών της Επιτροπής, ειδικά την περίοδο 1995-2009. ''Απογραφή'' δεν γινόταν, ούτε μπορούσε να γίνει, εξαιτίας της αχρηστίας του σάπιου ελληνικού Κράτους και Δημόσιου. Τώρα, ομιλούν πάλι γιά απογραφή (συνεδρίαση Επιτροπής, 17 Φερουαρίου 2016). Και δήθεν ''αναζητούν'' μεθόδους (το ίδιο παραμύθι 20 χρόνια, πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε ''κάφρους'') γιά να γίνει η απογραφή.

Αν ήταν λίγο σοβαροί και δεν ήταν εντυπωσιακά άσχετοι, στην Επιτροπή και στην αμαρτωλή Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), θα κοίταζαν στις επίσημες απογραφές των χωρών (διαθέσιμες δωρεάν στο διαδίκτυο) όπου ζουν μόνιμα πολίτες ελληνικής καταγωγής και έτσι θα είχαν ανέξοδα σε 1-2 ώρες, τα περί αριθμού Ελλήνων στο εξωτερικό. Γιά παράδειγμα, στις ΗΠΑ η τελευταία απογραφή αναφέρει ότι είμαστε 1.2 εκατομ. πολίτες, που δηλώσαμε στην απογραφή ''ελληνικής καταγωγής''. Αναφέρει και σε ποιές Πολιτείες (States) κατοικούμε μόνιμα.

Τελικά, οι 'Ελληνες πολιτικοί-βουλευτές, απόδειξαν και αποδεικνύουν, ότι είναι ανίκανοι να σκεφτούν ή να κάνουν και τα πιό απλά πράγματα, γι' αυτό καταστράφηκε η πατρίδα. Μετά, αναρωτιούνται γιατί, εκτός Ελλάδας, ΓΕΛΑΜΕ με τα χάλια και την αχρηστία τους.

Σημ.: Παρακαλούμε να συνεδριάζει η Επιτροπή κάθε μήνα και όχι κάθε 2-3 μήνες, γιά να...διασκεδάζουμε με τα χαζά της, αφού μόνιμα ασχολείται με τα ίδια αστεία και ανούσια, με τα οποία ασχολήθηκαν -τα τελευταία 20 χρόνια- και τα μέλη προηγούμενων Επιτροπών.

Και η πρώτη αντίδραση μέλους της Επιτροπής γιά το παραπάνω δημοσίευμα: Από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, που σε μήνυμά του αναφέρει ''παρακαλω να με διαγραψετε από την λίστα των παραληπτων''. Το πράξαμε... Και αν υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, μέλη της Επιτροπής ή μη, που δεν θέλουν να λαμβάνουν τα δημοσιεύματά μας (αυτά που ''διαφημίζουν'' την φελλότητα και...ανυπαρξία τους), με ένα απλό email τους στο ''Κ'', τους... διαγράφουμε.

 

Στην Αθήνα πιστεύουν ότι οι Ομογενείς είμαστε ''κάφροι''

Σε ότι αφορά το πεθαμένο (πριν 7 χρόνια έγινε η ''κηδεία'') ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), την μεγαλύτερη κρατικοδίαιτη απάτη στο όνομα της Ομογένειας, λέγεται ότι θα δοθεί από την αμαρτωλή Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) σε...''διαβούλευση'' το υποτιθέμενο νέο Νομοσχέδιο. Μα είχε δοθεί σε ''διαβούλευση'' πριν 4 χρόνια και ''θα ψηφιζόταν'' στην Βουλή. Τώρα ξαναδίνεται και σε 2-3 χρόνια πάλι θα ξαναδοθεί σε... ''διαβούλευση''. Eπειδή η Ομογένεια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ γιά το ΣΑΕ, καταλήγουμε στο σίγουρο συμπέρασμα ότι οι ασχολούμενοι με απόδημο Ελληνισμό στην Ελλάδα, ή είναι άσχετοι-ηλίθιοι ή πιστεύουν ότι οι Ομογενείς είμαστε ''κάφροι''.

πηγη! http://www.kalami.net/2016/omogeneia/xalia.html

To ''KΑΛΑΜΙ'' είναι το πρώτο, παλαιότερο και μεγαλύτερο (από τον απόδημο Ελληνισμό) e-ΜΜΕ στο διαδίκτυο (ιδρύθηκε αρχές 1995, με έδρα τις ΗΠΑ) και έχει καθιερωθεί ως η αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης, ειδικά γιά ζητήματα Ομογένειας, Απόδημου Ελληνισμού. Το ''ΚΑΛΑΜΙ'', συνδυάζει ενημέρωση, αποκαλύψεις, σάτιρα κ.ά.
Freedom of the Press in the United States is protected by the First Amendment to the United States Constitution. (Tο Σύνταγμα των ΗΠΑ, έχει
μόνο 16 λέξεις γιά να προστατεύει αυτήν την βασική και απαραίτητη ελευθερία: ''Το Κογκρέσο δεν θα θεσπίσει νόμο που να περιορίζει την ελευθερία του λόγου και των ΜΜΕ'')

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου