Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 05 Οκτ 2011
«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και χωρίς να πεθάνουν οι Έλληνες!»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Την ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, επανέλαβε ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τα νέα μέτρα που λαμβάνει δείχνει ότι δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει το περιεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και να αποκαλύψει ότι: «Επιτέλους μετά δύο χρόνια τώρα στην τρόικα έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν….»|

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ δεν απέφυγε να μιλήσει για τα «δύσκολα». : «Τώρα η λύση είναι η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα, ο περιορισμός της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η στροφή στον ιδιωτικό τομέα με ελάφρυνση φόρων στις επιχειρήσεις, ανάπτυξη με λιγότερη γραφειοκρατία για να μπορεί η πολιτεία να κινηθεί πιο άνετα και να δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για να μπορούν να γίνουν οι επενδύσεις.

Για όλα αυτά είπε: «Χρειάζεται πολιτική βούληση και όχι ωραία λόγια, τίποτα δεν γίνεται δια μαγείας. Με δυο λόγια, στροφή στον ιδιωτικό τομέα με διαφάνεια για να μπορέσει η οικονομία να κινηθεί και να σταματήσει η λάθος συνταγή των φόρων που δεν μας βγάζει πουθενά».

Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της περιοχής ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, είπε: «Η πόρτα του «εργασιακού μεσαίωνα» έχει ανοίξει. Θέλοντας και μη, οι Έλληνες εξωθούνται να τη διαβούν.

Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός του μνημονίου ονειρεύεται μια «κινεζοποιημένη αγορά εργασίας». Η κυβερνώσα σοσιαλιστική παράταξη ανέλαβε με τον συνδικαλιστή υπουργό εργασίας να το κάνει πολιτική πράξη; Αλήθεια αναρωτιέμαι τέτοιες επενδύσεις θέλουν να προσελκύσουν άραγε οι ξένοι δανειστές μας;

Ο κ. Νικολόπουλος απηύθυνε αυστηρή δημόσια προειδοποίηση προς «άπαντες» λέγοντας :

«Αν αποδεχθούμε «λύσεις» που καμία σχέση δεν έχουν με τον φιλελευθερισμό -ο οποίος ως ιδεολογία και πρακτική εξασφάλισε στην Ευρώπη, την πιο μακρά ειρηνική περίοδο της ιστορίας και την πρόοδο των λαών της- τότε ν είστε σίγουροι ότι η κατάρρευσή της δήθεν σοσιαλιστικής κυβέρνησης δεν θα αργήσει να επέλθει».

Στην Ελλάδα και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες «χύθηκε πολύ αίμα» για να υπάρξει στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη. Εμείς στην ΝΔ επιμένουμε ότι απαιτείται μια ισορροπία.

Μόνον έτσι θα διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Μόνον έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει μία κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως ενώ «χιλιάδες εργαζόμενους πετάει στο σκουπιδοτενεκέ και στον καιάδα ταυτόχρονα, διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις και Αρχές, ενώ συστήνει θέσεις και διορίζει χιλιάδες «ημετέρους» με διαβλητές διαδικασίες»

Ο κ. Νικολόπουλος με μελανά χρώματα περιέγραψε επίσης και τις συνέπειες που υφίστανται οι πολίτες από την ενεργοποίηση του νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Ο Βουλευτής Αχαίας τόνισε:

«Με δεδομένη τη μηδενική ρευστότητα στην αγορά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικονομικών μονάδων, επιχειρήσεων ή και νοικοκυριών που, παρ’ ότι χαρακτηρίζονται από υγιή θεμελιώδη στοιχεία, στην παρούσα φάση αδυνατούν να εξοφλήσουν στο ακέραιο τις οφειλές τους. Η αθέτηση υποχρεώσεων από δικούς τους οφειλέτες, σε συνδυασμό με την πιστωτική ασφυξία και την καταβαράθρωση της ζήτησης, επηρεάζει καταλυτικά τη δυνατότητα εξόφλησης των υποχρεώσεων».

Δεν παρέλειψε δε, να θυμίσει ότι: «Στην παρούσα φάση θα ήταν λάθος να αγνοηθεί η συμβολή ορισμένων επιχειρήσεων στην παραγωγική διαδικασία και τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και να υποχρεωθούν σε μαζικές απολύσεις ή αναστολή λειτουργίας ώστε να εξοφληθούν τα χρέη που έχουν προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Ο κ. Νικολόπουλος με λόγο ευθύνης τόνισε: «Με τα μέτρα τα οποία αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο είναι σαφές πως η χώρα οδηγείται στον γκρεμό, καθώς πλέον οι πολίτες δεν αντέχουν τη φοροεισπρακτική λογική του ΠΑΣΟΚ. Πέραν όμως των άλλων, είναι σαφές πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται με την Τρόικα αλλά με τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες της αναγκάζεται να λαμβάνει ολοένα και σκληρότερα μέτρα για να καλύψει τα λάθη του παρελθόντος.

Σήμερα κλείνει δύο χρόνια η αμνημόνευτη κυβέρνηση του μνημονίου και «βάζει κερασάκι στην τούρτα» των γενεθλίων της χιλιάδες απολύσεις. Όμως, ενώ αν πριν ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών ή είχε κάνει έστω μια σοβαρή αποκρατικοποίηση τα πράγματα δεν θα είχαν οδηγηθεί εδώ που φτάσαμε σήμερα.

Ε, λοιπόν, στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η λογική μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, αλλά όσο προχωράει το πράγμα, γίνεται … ανυπόφορο και επικίνδυνο για τη χώρα.

Μια ματιά λίγο πιο προσεκτική στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συνάρτηση με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012 είναι αρκετή για να … βγεί από τα ρούχα του και ο τελευταίος αισιόδοξος σε αυτή τη χώρα!

Η απόφαση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την περικοπή των φορολογικών απαλλαγών θα φανεί στην τσέπη μας μέσα από το εκκαθαριστικό της επόμενης χρονιάς.

Η κυβέρνηση αδυνατώντας επί δύο χρόνια να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την κρατική σπατάλη, προσθέτει νέα μέτρα, οδηγώντας τους πολίτες στην εξαθλίωση. Θέτει τεκμήρια διαβίωσης για ανύπαρκτα οικογενειακά εισοδήματα.

Το μικρότερο κράτος και οι λιγότεροι φόροι είναι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης και να βγει μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση».

Τελειώνοντας ο Αχαιός πολιτικός αναφέρθηκε και στις αισιόδοξες ευρωπαϊκές λύσεις που μπορούν να δώσουν την ελπιδοφόρα προοπτική τονίζοντας στους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής : «Προσωπικά θα σας εξομολογηθώ ότι είμαι με αυτούς που πιστεύουν ακόμη περισσότερο ότι η λύση θα έρθει από τις τομές και ρήξεις που θα κάνουμε εμείς εδώ στην πατρίδα μας αλλά και από την μεγάλη κοινή μας «πατρίδα» την Ευρώπη. Με την έκδοση του ευρωομολόγου, όπως δύο χρόνια επίμονα προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς, με την έκδοση του ενεργειακού ή ειδικού σκοπού ομολόγου και άλλων παρεμφερών λύσεων που ωριμάζουν.

Τα γεγονότα δείχνουν πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία περαιτέρω ενοποίησης της Ευρώπης. Ανοίγει πλέον σαφώς ο διάλογος για να έλθουμε πιο κοντά σε ένα σχήμα, που θα μοιάζει, νομίζω, με ενιαίο «κράτος», τουλάχιστον όσον αφορά τα οικονομικά του. Για τούτο πιστεύω εξαγγέλλεται με τόσο δυνατή φωνή πως η Ελλάδα είναι μέσα στο ευρώ «για πάντα» και πως η Γερμανία ωφελείται περισσότερο εντός παρά εκτός της ευρωζώνης.

Η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε έτσι να οριστεί από την ευρωζώνη στο σύνολό της. Οι τράπεζες θα χρειαστούν ασφαλώς αναγκαστική «αναδιάρθρωση των κεφαλαίων τους», με χρήση των κοινών πόρων από τοEFSF.

Αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας αφού στην συνέχεια αυτές οι τράπεζες θα έχουν την υποχρέωση να χορηγούν δάνεια σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΚΤ, η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει τον ρόλο του σούπερ ρυθμιστή ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης. Τέλος, σε ένα τέτοιο σενάριο η ΕΚΤ θα παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα στις τράπεζες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν ελλείμματα.

Αλλά αυτό με τη σειρά του θα απαιτήσει από τις ισχυρές χώρες να δεχθούν την αρχή πως αυτές οι χώρες θα είναι σε θέση και θα θελήσουν να προβούν σε πολύ μεγάλες δημοσιονομικές και νομισματικές μεταβιβάσεις προς την περιφέρεια.. Είμαι σίγουρος ότι αν το είχαν πράξει πιο νωρίς, η κρίση θα είχε ήδη λυθεί».

Ο Βουλευτής Αχαίας Ν. Νικολόπουλος υπογράμμισε λίγο πριν τελειώσει την τοποθέτηση του : «Η ΝΔ δημοσκοπικά έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα και έχει μία σαφέστατη, θα έλεγα, αυξητική τάση. Και να είστε βέβαιοι ότι οι τάσεις αυτές θα εκδηλωθούν πολύ εντονότερα όταν έρθει η ώρα τη κάλπης. Και γιατί το λέω αυτό:

Γιατί ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις. Ο κόσμος θέλει να κυβερνηθεί. Ο κόσμος θέλει να κυβερνηθεί από μία κυβέρνηση που κρατάει το τιμόνι σταθερά. Η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση μιας αποτελεσματικής διακυβέρνησης της χώρας. Και το πιστεύω αυτό ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης για τον κόσμο».

Και κατέληξε: «Η δική μας, η συγκεκριμένη ιδεολογία, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός κινείται σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο μέσα από μία άποψη φιλελεύθερη ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση για να αλλάξουμε τα πράγματα, αρκεί να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας, να συντρίψουμε τον κακό μας εαυτό, να νικήσουμε εκείνα τα οποία μας κρατάνε στην παρακμή. Αυτά είναι τα μεγάλα ζητούμενα.

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου