Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 16 Αύγ 2023
Τα μέτρα του 2022 που… εξήγγειλε ξανά σήμερα ο Μητσοτάκης
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νόμου Αυγενάκη που είχαν ψηφιστεί το 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη • «Ξαναζεσταμένο φαγητό» από Μητσοτάκη για επικοινωνιακούς σκοπούς και πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση.

Ένας «αγνοούμενος» επί δέκα ημέρες πρωθυπουργός εμφανίστηκε σήμερα σε ένα καλοσχεδιασμένο σόου προκειμένου να παρουσιάσει μια επικοινωνιακή εικόνα πυγμής και άμεσης παρέμβασης στα όσα συμβαίνουν στη χώρα τον τελευταίο καιρό.

Με ξεκάθαρη τη στόχευση να μην κάνει αυτοκριτική και να αποποιηθεί τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να μιλήσει γενικά για την οπαδική βία, χωρίς πει στην ομιλία του τη λέξη «ναζί», ούτε καν τη λέξη «Κροάτες».

Εξήγγειλε, μάλιστα, μια σειρά από μέτρα, πολλά από τα οποία, όμως, είχε εξαγγείλει και νομοθετήσει στη σκιά της προηγούμενης δολοφονίας με οπαδικά κίνητρα, το 2022 μετά τον  θάνατο του Άλκη.

Ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα από τη σημερινή προκλητική παρουσία του κ. Μητσοτάκη είναι, εκτός του γιατί σερβίρει «ξαναζεσταμένο φαγητό», είναι το εάν εφαρμόστηκαν οι νόμοι που είχαν περάσει εκείνη την περίοδο και ποιοι ευθύνονται για την εφαρμογή τους. Μια περίοδο που κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ειδικότερα ο νόμος υπ΄αριθμ. 4908 ΦΕΚ Α 52/11.3.2022 προέβλεπε ρητά «αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, από την έναρξη ισχύος του νόμου και ως τις 31 Ιουλίου 2022. Από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των λεσχών».

Αυτό δηλαδή το μέτρο που εξήγγειλε πρώτο πρώτο σήμερα ο πρωθυπουργός και παρουσιάζεται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως βαθιά τομή στον αγώνα κατά της οπαδικής βίας και, μάλιστα, με την… συγκατάθεση των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκείνων δηλαδή που έφεραν και μέρος της ευθύνης να τηρηθεί ο νόμος του 2022.

Παράλληλα, οι σημερινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζουν κι ένα πισωγύρισμα και ομολογία αποτυχίας, καθώς ανακοίνωσε επιστροφή αρμοδιοτήτων από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ομάδων στην Ελληνική Αστυνομία. Ένα θέμα που είχε περάσει από σαράντα κύματα εδώ και χρόνια και είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στις τάξεις των αστυνομικών.

Το ΦΕΚ και η παρουσίαση των μέτρων το 2022 μετά τη δολοφονία Καμπανού

 

 

Δεν μπορεί, βέβαια, να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορούν, ως επί το πλείστον, σε περιστατικά εντός γηπέδων και όχι σε υποθέσεις όπως η δολοφονία του Άλκη και του Μιχάλη, δύο χτυπήματα που συνέβησαν έξω από γήπεδο και όχι σε ημέρα που ήταν προγραμματισμένη διεξαγωγή αγώνα. Στην περίπτωση της επιδρομής των νεοναζί από την Κροατία, βέβαια, μιλάμε για μια... εκδρομή που διέσχισε σχεδόν την μισή Ελλάδα και πέρασε από αμέτρητα σημεία ελέγχου.

πηγή:  https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου