Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 16 Αύγ 2023
Η Ν.Δ. και ο βρομο-καβγάς του Ναυπλίου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
Η Πειραιώς προσπαθεί τώρα να πάρει αποστάσεις από τον δήμαρχο Δ. Κωστούρο που πετούσε ακαθαρσίες στην πόρτα του αντιπάλου του Δ. Ορφανού ● Εμπλοκή Κούγια που εξετάζει ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Ορφανό όταν ήταν νομικός σύμβουλος του δήμου ● «Γαλάζια» τοπικά στελέχη παραμένουν, πάντως, στο ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου.

Μπορεί ολόκληρη η Ελλάδα να συζητά τα κατορθώματα του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, που πήγαινε και πετούσε επί μέρες κάθε μορφής ακαθαρσίες στην πόρτα του αντιπάλου του, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα για την όλη σκ...κατάσταση και τοπικά στελέχη της συνεχίζουν να κοσμούν το ψηφοδέλτιό του.

Οι δυσώδεις πράξεις τού εν ενεργεία δημάρχου, πάντως, επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την απόφαση του Πρωτοδικείου να κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει την περασμένη Παρασκευή ο αντίπαλός του, Δημήτρης Ορφανός. Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε, απαγορεύεται στον δήμαρχο να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την εξοχική κατοικία του Δ. Ορφανού, την οποία ο δήμαρχος είχε μετατρέψει τις προηγούμενες μέρες σε... χωματερή χωρίς να αντιληφθεί τις κάμερες που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης της.

Στην όλη υπόθεση ενεπλάκη και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε δικηγόρος του δημάρχου και εξήγησε με ανακοίνωση το περιεχόμενο της εντολής που έλαβε από τον Δ. Κωστούρο: «Με επεσκέφθη ο απόλυτα επιτυχημένος δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος μαζί με τον αντιδήμαρχο κύριο Λυκομήτρο και μου ανέθεσαν τη νομική αντιμετώπιση των όσων καταγγέλθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου εις βάρος του κυρίου δήμαρχου και τα οποία με μια έντιμη, ευθεία και ειλικρινή πολιτική στάση μού ζήτησε, αφού προηγουμένως εγώ του ανέλυσα ποιο είναι το νομικό καθεστώς, να διερευνήσω με τις δικές μου δυνατότητες τις συμπεριφορές τόσο του κου υποψήφιου δημάρχου και δυστυχώς και μέχρι σήμερα δικηγόρου του και επί δεκαετίες προσωπικού του φίλου, αλλά και τις συμπεριφορές των συνεργατών του κου υποψήφιου δημάρχου και να αποφανθώ εάν αυτές οι συμπεριφορές πληρούν την αντικειμενική υπόσταση εγκλημάτων και ιδίως του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφημίσεως αλλά και της διαπράξεως του αδικήματος της απιστίας δικηγόρου από τον κο υποψήφιο δήμαρχο και ακόμα και μέχρι τώρα δικηγόρο του κυρίου Κωστούρου.

«Απιστία;»

Ο κ. δήμαρχος μού έκανε γνωστό ότι προ ολίγων χρόνων, όταν ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν νομικός σύμβουλος του δήμου και από δική του συμπεριφορά ευρέθησαν κατηγορούμενοι τόσο ο κ. δήμαρχος όσο και μέλη του Δ.Σ. Ναυπλίου, ο τότε δικηγόρος τους, εργατολόγος και τώρα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός, τους συνέστησε να στραφούν ποινικά εναντίον του τώρα υποψήφιου δημάρχου και τώρα καταγγέλλοντα τον κύριο Κωστούρο για τη διάπραξη από αυτόν του αδικήματος της απιστίας, αλλά με προσωπική του απόφαση λόγω της αδελφικής σχέσεως, την οποία είχε με τον σημερινό πολιτικό αντίπαλό του, δεν προέβη σε καμιά καταγγελία, η οποία θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την επαγγελματική ύπαρξη του τότε δικηγόρου του δήμου, προσωπικού δικηγόρου του κου Κωστούρου και της οικογένειάς του αλλά τώρα πολιτικό του αντίπαλο».

Με λιγότερο μπερδεμένα λόγια, ο Αλέξης Κούγιας λέει ότι ο Δημήτρης Ορφανός (πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου) υπήρξε και είναι ακόμα δικηγόρος του δημάρχου. Λέει ακόμη ότι όταν ήταν νομικός σύμβουλος του δήμου, βρέθηκε εξαιτίας του κατηγορούμενος ο κ. Κωστούρος.

Εμπλέκει και τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσό, λέγοντας ότι, τότε, εκείνος πρότεινε στον Δ. Κωστούρο να στραφεί ποινικά κατά του δικηγόρου του, αλλά ο δήμαρχος δεν προχώρησε σε καταγγελία «λόγω αδελφικής σχέσεως». Δεν λέει πάντως εάν η εντολή που έλαβε από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου σημαίνει ότι και η αμοιβή του θα προέλθει από το ταμείο του δήμου.

Κατά τα λοιπά, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, εναντίον του οποίου κινήθηκε και η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται κατά αιρετών, πραγματοποίησε προχθές την πρώτη μετά το σκάνδαλο δημόσια εμφάνιση, προσευχόμενος σε τοπικά μοναστήρια εν όψει του Δεκαπενταύγουστου. Τον συνόδευαν, μάλιστα, τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, πάντως, περιορίστηκε στο να αφήσει να διαρρεύσει ότι ο Δ. Κωστούρος δεν είναι μέλος της.

Στο ψηφοδέλτιο

Υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Κωστούρου είναι ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Ναυπλίου, Γιώργος Λυσίκατος. «Καλωσορίζω τον Γιώργο, έναν ακόμη νέο, δραστήριο άνθρωπο, πολιτικά ενεργό στην παράταξή μας “Ναύπλιο. Επόμενη μέρα”, που θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας και θα συμβάλει αποφασιστικά για το καλό του τόπου μας», δήλωνε ο δήμαρχος τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Γ. Λυσίκατος ήταν από τα στελέχη της Ν.Δ., που υποδέχτηκαν πριν από λίγες μέρες (1/8/23) και τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Δημ. Πτωχό.

O δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος με το μέλος της ΔΗΜΤΟ της Ν.Δ. Νίκο Γεωργαντά (αριστερά)

Στην υποδοχή ήταν παρόν και το μέλος της ΔΗΜΤΟ Νίκος Γεωργαντάς, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε τον Ιούλιο με τον δήμαρχο να δηλώνει: «Ο Νίκος είναι μαζί μας από την αρχή της πορείας μας και η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία. Η προσφορά του στον δήμο μας από θέσεις ευθύνης είναι σημαντική και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μόνο θετικά μπορούν να αποτιμηθούν». Υποψήφιος με τον Δ. Κωστούρο είναι και ο αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Κωσταρέλος.

πηγή:  https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου