Στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο.

Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα να ισχυριστεί πως κάτι τέτοιο θα απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες και θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με επαναληπτικές εκλογές σε πολλές περιοχές.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που φέρεται να εξετἀζει η κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε εμπρηστές. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για εμπρησμούς από αμέλεια.

Αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται.

«Κάποιος μπορεί να συστήσει εταιρεία, να κάνει συναλλαγές, απάτες, καθώς και να συγκαλύπτει το ποιος είναι. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει με τη νέα ταυτότητα και τους νέους όρους που θα ισχύουν», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

πηγη: https://tvxs.gr