Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 15 Νοέ 2021
Γ. Οικονόμου: Επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις, του φταίει (όπως πάντα) ο ΣΥΡΙΖΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
15.11.2021, 13:22

 

 

Τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τις παρακολουθήσεις απλών πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών επιβεβαίωσε εμμέσως σήμερα κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν προχώρησε σε διάψευση του δημοσιεύματός μας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σε ό,τι αφορά αντιεμβολιαστές και άτομα που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, δύο μέρες μετά την εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου για το θέμα ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερώτηση του συντάκτη μας, Γιάννη Μπασκάκη, δηλώνοντας πως «η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου» όμως «από την άλλη πλευρά η ΕΥΠ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό, σπουδαίο έργο - ρόλο με πολύ μεγάλη επάρκεια, όπως έχουμε αντιληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τις απειλές για την εθνική μας ασφάλεια, τις απειλές για την ασφάλεια των πολιτών, για τον ομαλό κοινωνικό βίο».

Σε αυτό το σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε μάλιστα ειδική αναφορά σε απειλές που πλέον έχουν πιο «υβριδικά χαρακτηριστικά» σε σχέση με το παρελθόν, σημειώνοντας τα περιστατικά που είδαμε με τους πρόσφυγες «στον Έβρο ή βλέπουμε με την υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις που δημιουργούν μεγάλες απειλές για την απώλεια ζωής των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου επέλεξε να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας τα εξής: «Θα ήταν καλό -και αυτό ακολουθείται κατά κόρον σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη- η ΕΥΠ, η δουλειά της και ο ρόλος της να μένει έξω από την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση -αυτό δεν αφορά προφανώς τη δουλειά των δημοσιογράφων- και αυτή και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, για λόγους προφανείς. 

«Με την αξιωματική αντιπολίτευση που διαθέτει η χώρα, τα δείγματα γραφής που έχει δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιμέναμε να είχε τέτοιου είδους ευαισθησίες, δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η ΕΥΠ και να γίνεται κομμάτι μιας δημόσιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ είναι απολύτως στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ενημερώνεται ή να απαντά σε ερωτήματά του ή σε θέματα που θέλει απευθείας από τον ίδιο» πρόσθεσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως «η ΕΥΠ εποπτεύεται από ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή». Ωστόσο, δεν είπε κουβέντα για το προεδρικό διάταγμα, το οποίο ετοιμάζεται, στάλθηκε προ ημερών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στη δομή της υπηρεσίας, μεταξύ άλλων και στον τρόπο προσλήψεων νέου προσωπικού με στόχο να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ

Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», «το προσχέδιο αυτό έρχεται να ανατρέψει κάθε πρόνοια που είχαν θεσπίσει οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον τρόπο αξιολόγησης του νέου προσωπικού. Ειδικότερα, με το Π.Δ. 1/2017 η κυβέρνηση Τσίπρα στο άρθρο 44 με τίτλο""Διαδικασία επιλογής – Επιτροπές" όριζε την «Επιτροπή Ελέγχου"» (...) με την οποία «ελεγχόταν από το ΑΣΕΠ, αποκλείονταν οι "αμαρτωλές" περιπτώσεις που χωρίς να πληρούν καν τις τυπικές προϋποθέσεις και τους όρους της προκήρυξης».
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου