Πριν λίγες μέρες το tvxs.gr στο άρθρο με τον τίτλο «Το #metoo το κύκλωμα μαστροπείας και τα ερωτήματα προς Μενδώνη, Χρυσοχοϊδη και Μπαμπινιώτη», διατυπώσαμε μεταξύ άλλων ερωτήματα για τον καθηγητή και πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που διοικεί το Αρσάκειο.

Ο κος Μπαμπινιώτης δεν έχει μιλήσει ακόμα, αν και ο Δ. Λιγνάδης υπήρξε καθηγητής στο σχολείο και σύμφωνα με μαρτυρία πρώην μαθήτριας, υπήρξαν περιστατικά παρενόχλησης. Απόφοιτοι του σχολείου, είπαν στο tvxs.gr, πως η διοίκηση αναγκάστηκε να απομακρύνει τον σκηνοθέτη από το σχολείο εξαιτίας αυτών.

 

Σήμερα ο κος Μπαμπινιώτης σιωπά, ωστόσο σύμφωνα με την ανάρτηση του, που δημοσιεύει σήμερα το tvxs.gr, στις 14 Αυγούστου του 2019 είχε σπεύσει να δώσει τα εύσημα στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την υπουργό Λ. Μενδώνη «...που δίνουν την ευκαιρία στον άξιο Δ. Λιγνάδη να δείξει τις δημιουργικές του ικανότητες» αποκαλώντας τον μάλιστα «πνευματική προσωπικότητα της θεατρικής μας ζωής» . Μιλάει δε για αξιοκρατική διαδικασία την ώρα που η υπουργός, κατήργησε την διαδικασία αξιολόγησης με διαγωνισμό, προκειμένου να τοποθετήσει τον Δ. Λιγνάδη σε αυτή τη θέση, επικαλούμενη μάλιστα λόγους «δημοσίου συμφέροντος».  

Το ρεπορτάζ του tvxs.gr σημείωνε μεταξύ άλλων:

«....Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως καταγγελίες για τα πεπραγμένα του γνωστού σκηνοθέτη έως το 2002, οπότε ο γνωστός σκηνοθέτης  ήταν υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Αρσακείου. Υπήρξε μάλιστα συγκεκριμένη καταγγελία μαθήτριας του Αρσακείου για παρενόχλησή της, όταν ήταν 16 χρονών και μαθήτρια του Αρσακείου, ενώ κι άλλες μαθήτριες του Αρσακείου σε προσωπικές αναρτήσεις έχουν κάνει λόγο λιγότερο ή περισσότερο συγκαλυμμένα ότι υπήρχαν ζητήματα, υπονοώντας μάλιστα συγκάλυψη περιστατικών από τη διοίκηση του σχολείου.

Υπάρχει επιπλέον το περιστατικό με το παρολίγον θανάσιμο μαχαίρωμα του Δ. Λιγνάδη μέσα στο σπίτι του, για το οποίο ο σκηνοθέτης δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση να κατονομάσει τον δράστη του, αντιθέτως, προσπάθησε επί μακρόν να υποβαθμιστεί το περιστατικό και ο λόγος που οδήγησε σε αυτό.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το ΔΣ του Αρσακείου δεν έχουν κάνει τον κόπο να τοποθετηθούν. Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, που μάλιστα το 2012 διατέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα (Μάρτιος-Μάιος) και Υπουργός Παιδείας, είναι γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε πολλά θέματα. Υπήρχαν καταγεγραμμένα περιστατικά; Είχαν πράγματι διαμαρτυρηθεί γονείς; Κι αν ναι, πώς το σχολείο απάντησε στις καταγγελίες τους; Γιατί το 2002 διακόπηκε η συνεργασία του Δημήτρη Λιγνάδη με το Αρσάκειο; Πληροφορήθηκε ποτέ ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης τα σχετικά με την έρευνα της αστυνομίας στην οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ εμπλεκόταν ο σκηνοθέτης και πρώην συνεργάτης του Αρσακείου;» 15:32 | 16 Φεβ. 2021

Πηγη: https://tvxs.gr