Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 25 Σεπ 2020
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά των εκβιαστικών διλημμάτων Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά των εκβιαστικών διλημμάτων Μητσοτάκη περί «αυτοπροστασίας ή καραντίνας». Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η δημόσια Υγεία και σημειώνουν πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πετάει την ευθύνη στους πολίτες.
 

Πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για μετακύληση ευθυνών στους πολίτες την ώρα που η κυβέρνηση είναι αυτή που θα έπρεπε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής θωράκισης τόσο των δομών Υγείας όσο και των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το διάγγελμά του έθεσε εκβιαστικά στους πολίτες το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα».

«Αυτοπροστασία ή καραντίνα» ο εκβιασμός Μητσοτάκη για την κάλυψη της κυβερνητικής ανεπάρκειας

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας επίθεση στον πρωθυπουργό για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε. Είπε με θράσος στους πολίτες «αν χάσουμε θα φταίτε εσείς», αναφέροντας χαρακτηριστικά.

Οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης. Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως «εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς». Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα».

«Τρέχετε και δεν φτάνετε»

Στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στον Κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζει πως «η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κυρία εσάς και τους Υπουργούς σας», ενώ προσθέτει «δεν είσθε ανεύθυνος αρχών να βάζετε διλήμματα και να μεταφέρετε άλλου τις ευθύνες».

Επιπροσθέτως σημειώνει πως το ΚΙΝΑΛ είχε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για το ΕΣΥ, για το συνωστισμό στις συγκοινωνίες και τα σχολεία, ενώ η κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα «και τώρα που το πρόβλημα φούντωσε, τρέχετε και δεν φθάνατε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Κύριε Μητσοτάκη η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κυρία εσάς και τους Υπουργούς σας.

Δεν είσθε ανεύθυνος αρχών να βάζετε διλήμματα και να μεταφέρετε άλλου τις ευθύνες.

Ο συνειδητός πολίτης περιμένει από σας όχι το βλέποντας και κάνοντας, αλλά μέτρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα.

Σας είχαμε προειδοποιήσει και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για το ΕΣΥ, για το συνωστισμό στις συγκοινωνίες και τα σχολεία.

Δεν κάνατε τίποτε και τώρα που το πρόβλημα φούντωσε, τρέχετε και δεν φθάνατε.

Αφήστε τις συγκρίσεις, η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα την άνοιξη. Δυστυχώς με ευθύνη σας χάσαμε το πλεονέκτημα.

Επιτέλους λιγότερα λόγια, κάντε αυτό που πρέπει.

«Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής»

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης είναι η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, που καταγγέλει τη κυβέρνηση ότι έπαιξε στον τζόγο τις θυσίες του λαού. «Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και το χρόνο, που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Επίσης το ΚΚΕ επισημαίνει πως «η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται και αποκτάει πλέον αποκλειστική σημασία στη συλλογική ευθύνη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, μέτρα τα οποία πρότεινε το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τα πάρει στο όνομα του “υψηλού δημοσιονομικού κόστους”».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Η πάγια τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να αναγορεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα και εκφράστηκε με τον εκβιασμό “αυτοπροστασία ή καραντίνα”. Όμως, η απαραίτητη αυτοπροστασία και προσωπική υπευθυνότητα του καθένα και της καθεμιάς δεν μπορεί να συγκαλύψει την κυβερνητική ανευθυνότητα και μία απαράδεκτη πολιτική, που εκδηλώνεται από την ίδια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας μέχρι τους χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία, όπου συνωστίζονται συνάνθρωποί μας.

Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και το χρόνο, που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Η αγωνία που εκφράστηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των μαθητών και εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή συνειδητής διαστρέβλωσης για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη.

Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται και αποκτάει πλέον αποκλειστική σημασία στη συλλογική ευθύνη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, μέτρα τα οποία πρότεινε το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τα πάρει στο όνομα του “υψηλού δημοσιονομικού κόστους”.

Η ανησυχία και η ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του λαού μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας με αιτήματα:

– Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κ.α.) στο δημόσιο σύστημα υγείας και άμεση ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ.
– Επίταξη ιδιωτικών ΜΜΜ και ένταξή τους σε ενιαίο σχέδιο για να σταματήσει ο επικίνδυνος, καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΜ. Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα

Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.

– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.
– Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Είναι αλήθεια ότι ο λαός πρέπει να μάθει να ζει με τον ιό, μέχρι να ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτόν τον ιό και όχι και τον “ιό” της κρατικής ανευθυνότητας και ανεπάρκειας!

«Ξέροντας πολύ καλά πόσο τοξικό “πολιτικό δηλητήριο” θα είναι ένα δεύτερο lockdown φροντίζει από τώρα να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες

Το ίδιο πύρινη ήταν και η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25. Όπως σημειώνει το κόμμα του Γίανη Βαρουφάκη, το διάγγελμα του πρωθυπουργού «δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει κάτι, αλλά να στρώσει πολιτικά το έδαφος για αυτό που επίκειται να ανακοινώσει».

Επιπλέον η ανακοίνωση τονίζει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει ότι άφησε αθωράκιστη την υγεία και απροετοίμαστα τα σχολεία, «γι αυτό και οι νεφελώδεις αναφορές στην κάθε άλλο παρά γενναία ενίσχυση των δύο καίριων αυτών τομέων και η ουδόλως διακριτική αναφορά/διαφήμιση στη συνεισφορά του Ιδρύματος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας», επισημαίνοντας παράλληλα πως ο τομέας αυτός είναι εκείνος «που θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης, οποιουδήποτε ιδεολογικού προσανατολισμού».

Ακόμη επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός προτάσει την έννοια της ατομικής ευθύνης «Ξέροντας πολύ καλά πόσο τοξικό “πολιτικό δηλητήριο” θα είναι ένα δεύτερο lockdown φροντίζει από τώρα να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες».

Μάλιστα το ΜέΡΑ25 καταλήγει αναφέροντας τη «λίστα Πέτσας 2», την οποία η κυβέρνηση νομοθετεί οσονούπω. Όπως σημειώνει «όπως έδειξε και η πρωθυπουργική αποστροφή, η “αυτοπροστασία” είναι πολύ ψηλά στις αξίες του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Αυτό το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο εύρημα των επικοινωνιολόγων του Πρωθυπουργού, επιστρατεύτηκε ως κεντρικό σύνθημα σε ένα διάγγελμα το οποίο δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει κάτι, αλλά να στρώσει πολιτικά το έδαφος για αυτό που επίκειται να ανακοινώσει.

Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει σκληρά μέτρα γιατί διαπιστώνει κάθε μέρα πόσο έχει χάσει τον έλεγχο της διασποράς του ιού, συνεπεία των ολέθριων επιλογών της μετά το πρώτο lockdown.
Ένα άλλο πράγμα που γνωρίζει η κυβέρνηση, είναι πόσο επιμελώς απέφυγε να πάρει οποιοδήποτε μέτρο δεν συνοδευόταν από δωρεές ή εξυπηρετήσεις σε φίλιους ολιγάρχες και μεσάζοντες.

Γνωρίζει ότι άφησε αθωράκιστη την υγεία και απροετοίμαστα τα σχολεία, γι αυτό και οι νεφελώδεις αναφορές στην κάθε άλλο παρά γενναία ενίσχυση των δύο καίριων αυτών τομέων και η ουδόλως διακριτική αναφορά/διαφήμιση στη συνεισφορά του Ιδρύματος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας, τον τομέα που θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης, οποιουδήποτε ιδεολογικού προσανατολισμού.

Αυτός είναι ο λόγος που η Πρωθυπουργική ομιλία στριφογύριζε γύρω από την έννοια της ατομικής ευθύνης. Ξέροντας πολύ καλά πόσο τοξικό «πολιτικό δηλητήριο» θα είναι ένα δεύτερο lockdown φροντίζει από τώρα να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες. Εκείνοι θα φταίνε που δε φόρεσαν μάσκα ακόμα και στη μοναξιά της ανεργίας τους, εκείνοι θα φταίνε που δεν κράτησαν σε επαρκή απόσταση τα παιδιά τους που διψάνε για ένα χάδι, εκείνοι θα φταίνε που δεν υποκατέστησαν επαρκώς τις προμελετημένες αμέλειες της πιο ταξικής παρασιτικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

Θα σας το εξηγήσει άλλωστε περαιτέρω μια μεραρχία καλοταισμένων ΜΜΕ, ενδυναμωμένων από τη «λίστα Πέτσα 2» που νομοθετείται άμεσα επί τούτου. Γιατί όπως έδειξε και η πρωθυπουργική αποστροφή, η «αυτοπροστασία» είναι πολύ ψηλά στις αξίες του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

https://thepressproject.gr/nea-lista-petsa-kai-malista-lefki-sta-metra-gia-tous-pligentes-apo-tin-kakokairia/

Διαβάστε ακόμη


πηγη:https://thepressproject.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου