Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Ιαν 2013
Νίκος Νικολόπουλος: «Επιτέλους συγκροτείται η μεγάλη συμμαχία
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Το διαχρονικό της ανομίας και της συγκάλυψης πρέπει να τελειώσει»!

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Π. Καμμένου και του συντονιστή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Ν. Νικολόπουλου, προκειμένου να διατυπώσουν κοινή πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την παραπομπή σε δίκη των πρώην Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, καθώς και των πρώην Υπουργών Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην συνάντηση παρευρέθησαν και οι Βουλευτές Β. Καπερνάρος, Ν. Μαριάς και Τ.Κουίκ, καθώς επίσης και ο διευθυντής των ΑΝΕΛ πρώην Βουλευτής κ. Γ. Γιαννέλης

Μετά την συνάντηση ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα συμφώνησε σήμερα σε μία πρωτοβουλία που αποβλέπει να αξιοποιήσει την δύναμη της ενότητας ευρύτερων κοινοβουλευτικών δυνάμεων, προκειμένου να γίνει πράξη το παλλαϊκό αίτημα για την διερεύνηση των ευθυνών και τον εντοπισμό των πρωταίτιων, στην υπόθεση της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και των ενδεχομένων λαθροχειριών σκοπιμότητας στην διαχείριση της.

Επειδή το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα πιστεύει πως όσοι έχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, επειδή είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το «μαύρο χρήμα» και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν, όποιοι και να είναι όσο υψηλά και αν βρίσκονται ή βρίσκονταν. Αφήνοντας κατά μέρος τις υπαρκτές διαφωνίες μας συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. . Π.Καμμένο, να κατατεθεί μία κοινή πρόταση, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για την παραπομπή σε δίκη των πρώην Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, καθώς και των πρώην Υπουργών Οικονομικών. Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, που εκ της θεσμικής τους πολιτικής ιδιότητας, είτε νόθευσαν τη λίστα Λαγκάρντ, είτε την ‘’πάρκαραν’’ σε ένα συρτάρι, αποστερώντας από το κρατικό ταμείο τεράστια έσοδα.

Μία πρόταση που θα υπογραφεί από όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και όλους εκείνους τους ανεξάρτητους Βουλευτές που πιστεύουν πως σε μία τέτοια υψίστης σημασίας Κοινοβουλευτική διαδικασία, έχει μεγάλη αξία το μήνυμα για συγκρότηση ευρύτερων συμμαχιών που θα βρεθούν απέναντι στο μνημονιακών αντιλήψεων block της τρικομματικής Κυβέρνησης, καθώς και των συνεφαπτόμενων με αυτήν συμφερόντων.

Ευελπιστώ ότι η πρωτοβουλία αυτή, θα αποτελέσει την απαρχή για ευρύτερες συγκλίσεις πάνω στους κοινούς τόπους του ξεκαθαρίσματος υποθέσεων, όπως το πως η χώρα μας οδηγήθηκε από ολέθριους χειρισμούς σε αυτή την κατάσταση μα προπαντός και κυρίως της διαμόρφωσης ενός ξεκάθαρου πλαισίου προτάσεων για την έξοδο από αυτήν.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις του, ώστε το διαχρονικό της ανομίας και της συγκάλυψης να τελειώσει»!

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου