«Έχουν περάσει 24 ώρες από τη δημόσια επιδοκιμασία του κυρίου Γρυσπολάκη για τις απαράδεκτες σκηνές ακροδεξιάς αυτοδικίας και κατάλυσης του νόμου στον Έβρο»,σημειώνει σε δήλωσή της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο κύριος Γρυσπολάκης δεν είναι ένας πολίτης που διατυπώνει τη γνώμη του. Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, ταυτισμένο με την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, και διορισμένος πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «το μέτωπο στην άκρα δεξιά απαιτεί καθαρές θέσεις και σαφή καταδίκη των μηχανισμών που τρέφουν το αντιπολιτικό τέρας, τη λογική της αυτοδικίας, της δαιμονοποίησης των αδύναμων».

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και επενδύει στο μίσος και στη συνωμοσία. Δεν θα την αφήσουμε να σύρει τη χώρα στον νόμο του Λιντς. Δεν θα της επιτρέψουμε να κρυφτεί από τις ευθύνες της μέσα από την κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ουγγαρία του Όρμπαν και Ηνωμένες Πολιτείες του Τραμπ», τονίζει η Ε. Αχτσιόγλου και καταλήγει:

«Ζητάμε την άμεση και παραδειγματική απομάκρυνση του κυρίου Γρυσπολάκη από την προεδρία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ορθώνουμε μέτωπο στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Η μάχη με τις πυρκαγιές είναι εθνική υπόθεση. Απαιτεί πολιτικό σχέδιο, επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και στρατηγικές τομές στα πεδία της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση».

πηγη: https://thepressproject.gr