Στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα «που δεν έχουμε».

«Ένα lockdown θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε. Άρα δεν θα κάνουμε lockdown» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ραδιφωνικό  και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι θα ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά εμβολιασμένους. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον κορονοϊό, παρά μόνο αν είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα ή την δυνατότητα να πούμε σε κάποιον που δεν κινδυνεύει, να μείνει σπίτι του».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τα οποία ισχύουν από την περασμένη Δευτέρα ως «ασπιρίνη εφόσον δεν κάνουμε τα εμβόλια».

«Το σύστημα υγείας θα σταματήσει να πιέζεται εάν εμβολιαστούμε. Τα μέτρα είναι "ασπιρίνη". Αν δεν περάσουν κάποιες ημέρες να μετρήσουμε την επίπτωση των νέων μέτρων, δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία» επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, εκτιμώντας πως ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Ποια νέα μέτρα εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα.

Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ από αυτό το Σάββατο, θα περιλαμβάνουν την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ μόνο με rapid test, ενώ όσον αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου, εκεί θα πραγματοποιούν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away, δηλαδή με παραλαβή έξω από το μαγαζί.

Παράλληλα, εξετάζεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και στα κομμωτήρια και σε λοιπές υπηρεσίες -μέχρι σήμερα είναι με την επίδειξη αρνητικού rapid test-, καθώς λόγω των συνθηκών της συγκεκριμένης εξυπηρέτησης είναι αρκετά στενή η επαφή με τον πελάτη.
Πρόκειται για πρόταση που στηρίζουν κάποιοι από τους επιστήμονες και αν υιοθετηθεί, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ τελικά μόνο σε φαρμακεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Mega, αναμένεται να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναφορικά με την αναγκαιότητα χρήσης διπλής μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς η πρόταση των ειδικών είναι η μία από τις δύο να είναι μάσκα υψηλής προστασίας (FFP ή N95).
πηγη: https://tvxs.gr