Δεν έλειψε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία η υπόθεση της διαγραφής Μπογδάνου από τη ΝΔ, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος και απάντησε.

«Ο λόγος που διαγράψατε τον Μπογδάνο είναι επειδή πήγε σε μια γιορτή μίσους; Πολύ σωστά θα κάνατε εάν τον διαγράψατε για αυτό. Γιατί δεν μπορεί ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου να βρίσκεται σε εκδηλώσεις μίσους και εμφυλιοπολεμικές φιέστες δίπλα σε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής καταθέτοντας στεφάνι. Αλλά δεν τον διαγράψατε μάλλον γι’ αυτό το λόγο γιατί στην ίδια εκδήλωση που συμμετείχε ο βουλευτής σας που αναγκαστήκατε να διαγράψετε, εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την διευθύντρια του γραφείου σας στη βόρεια Ελλάδα, την κα Αντωνίου.

Τι υποκρισία λοιπόν είναι αυτή;» τόνισε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, όπου συζητείται η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Να σας θυμίσω, συνέχισε, ότι η κ. Αντωνίου βρέθηκε στη συγκεκριμένη φιέστα χέρι – χέρι με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι αυτή την ώρα μας κυβερνά ένας πρωθυπουργός που η έγνοια του είναι συνεχώς στο πώς θα κρατά ικανοποιημένο το ακροδεξιό κοινό από το οποίο αλιεύει ψήφους. Όταν ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον κ. Μπογδάνο στα ψηφοδέλτιά του, ήξερε καλά ποιον βάζει. Έβαλε έναν υποψήφιο βουλευτή που είχε βγει και είχε πει ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με συντρόφους του χτύπησε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Έβαλε έναν υποψήφιο που είχε βγει και είχε πει να ψηφίσουμε σωστά και τα τανκς θα γκρεμίσουν την ΕΡΤ. Αυτόν έχρισε υποψήφιο βουλευτή ο κ. Μητσοτάκης. Η εξωτερική πολιτική και η ρητορική που αναπτύσσει κανείς από το βήμα αυτό δημιουργεί συνειδήσεις. Όταν έβγαινε ο Μπογδάνος και έλεγε για τον Σασσόλι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που εξέταζε ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων, να τους πάρει ο πρόεδρος σπίτι του, που ήσασταν κύριε Μητσοτάκη;. Είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις της πολιτικής σας».  

Λακωνική απάντηση Μητσοτάκη

Με λακωνικό τρόπο σήκωσε το γάντι ο πρωθυπουργός στα επικριτικά σχόλια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα είπε: «Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβα μια δέσμευση: να μην ξύνουμε τις πληγές του παρελθόντος αλλά να εργαζόμαστε για να τις επουλώσουμε. Και όποιος κάνει το αντίθετο δεν έχει θέση στην Κ.Ο. της ΝΔ».

πηγη: https://tvxs.gr