Δεν είναι μόνο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ που ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ούτε είναι μόνο ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης που άσκησε κριτική στους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού. Υπάρχουν πολλοί βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σαμαρικής και καραμανλικής καταγωγής, που δεν έχουν μιλήσει ακόμη ανοιχτά αλλά έχουν εξοργιστεί με την υπόθεση Λιγνάδη.

Τους ενοχλούν τα πάντα: Από την επιλογή ενός τέτοιου ανθρώπου για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού, από την άρνηση της Λίνας Μενδώνη να παραιτηθεί, μέχρι τη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου και τις παράξενες φιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξύπνησαν και απωθημένες αντιπάθειες: Αλλοι θυμήθηκαν ότι η Μενδώνη είναι άνθρωπος του Ευάγγελου Βενιζέλου, άλλοι αναθεματίζουν τις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ συλλήβδην, κάποιοι καταδικάζουν κάθε είδους ανοίγματα ακόμη και στους ομοφυλόφιλους, εκφράζοντας αποδοκιμασία τόσο για τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλη όσο και για τον υφυπουργό Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη.

Γενικά, παίρνουν τα πάνω τους οι "σκληροί" και οι υπερασπιστές των παραδοσιακών αρχών της Δεξιάς: Τι τους θέλουμε τους κεντροαριστερούς; Τι τις θέλουμε τις προσωπικές σχέσεις με καλλιτέχνες; Γιατί δεν βγήκαμε πρώτοι να επιτεθούμε στον Λιγνάδη;

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι υπάρχει αναστάτωση εντός του κόμματος και επιδιώκουν κάποιον αντιπερισπασμό που θα στρέψει το ενδιαφέρον αλλού. Μια προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα-Παππά είναι ήδη στα σκαριά και η επιχείρηση ταύτισης Τσίπρα-Βαξεβάνη στην αντιμετώπιση της υπόθεσης Λιγνάδη είναι ήδη σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ ο πειρασμός των πρόωρων εκλογών ενισχύεται. Ο αρθρογράφος Σάκης Μουμτζής, δικάσκων στη σχολή του Αδωνι Γεωργιάδη, το εισηγείται με πάθος στο Liberal.  

πηγη: https://tvxs.gr