Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 21 Αύγ 2020
Το δεξιό Antinews απασφάλισε: “Μην αυταπατάστε ο… νέος Μωυσής εξ αρχής είχε στόχο να ξεπουλήσει το Αιγαίο μέσω Χάγης. Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής Διεθνών Σχέσεων αντιλαμβάνεται ότι αν πραγματικά ήθελε να θωρακίσει την κυριαρχία της Ελλάδας θα έκανε δυο απλές κινήσεις:…”
Κλίκ για μεγέθυνση

Την τελική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση πραγματοποιεί ο δεξιός ιστότοπος Antinews – για πολλούς εκφράζει θέσεις παρεμφερείς με εκείνες του πρώην Πρωθυπουργού Αντ Σαμαρά, λίγο πριν λερεθι στην Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία της κυβέρνησης με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ! Ο αρθρογράφος, ανάμεσα στα άλλα κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ξεκάθαρη σκοπιμότητα από την αρχή να στείλει την τυχη του Αιγαιου στην Χάγη ενώ ισχυριζεται οτι το τουρκικόλιβυκό Μνημόνιο – το οποίο ουτως η άλλως δεν εχει καμια διεθνη ισχύ – είναι το “τυράκι” που θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός για να πείσει τους βουλευτές να συναινέσουν στην συμφωνία για ΑΟΖ και στην προσφυγη στην Χαγη για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Ο ιστότοπος αναφέρει πως αν πραγματικά ο Μητσοτάκης ήθελε να θωρακίσει την κυριαρχία της Ελλάδας θα έκανε δυο απλές κινήσεις: Συνολική ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να μην θυσιάσουν τα εθνικά θεματα για την έδρα τους και αναρωτιεται εάν οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα έχουν τελικά το ανάστημα να βάλουν φρένο στα σχεδια Μητσοτάκη για σαλαμοποίηση της κυριαρχίας μας με μειοδοτικές συμφωνίες όπως της Ιταλίας και ιδιαίτερα της Αιγύπτου για να δημιουργήσει τετελεσμένα στον δρόμο προς την Χάγη.

Ακολουθεί τμήμα του άρθρου. Ολόκληρο το άρθρο στο Antinews.gr :

“….Μην αυταπατάστε ο… νέος Μωυσής εξ αρχής είχε στόχο να ξεπουλήσει το Αιγαίο μέσω Χάγης.

Και σταδιακά έκανε όλα τα προδοτικά βήματα επιχειρώντας να τα καλύψει με τις γνωστές πατριωτικές – επικοινωνιακές πομφόλυγες για να καταστεί μονόδρομος η προσφυγή στην Χάγη.

Με κορυφαίο την σύναψη της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας που φέρνει εσπευσμένα προς ψήφιση στην Βουλή εν μέσω θέρους μαζί με την ελληνοϊταλική, ώστε η εκποίηση εθνικής κυριαρχίας να έχει και την σφραγίδα του κράτους.

Άραγε οι πατριώτες βουλευτές της ΝΔ θα τολμήσουν να παραδώσουν εδάφη για να μην χάσουν τα προνόμια που τους προσφέρει το βουλευτιλίκι;

Κι αν νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επισκιάσουν το κουτσούρεμα της επήρειας των νησιών μας με την δήθεν εξουδετέρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου που προτάσσει ο Μητσοτάκης για να τους αναγκάσει να υπερψηφίσουν, καλύτερα να αναθεωρήσουν.

Θα πρόκειται για τεράστιο σφάλμα.

Διότι ακόμη και πρωτοετής φοιτητής Διεθνών Σχέσεων αντιλαμβάνεται ότι αν πραγματικά ο Μητσοτάκης ήθελε να θωρακίσει την κυριαρχία της Ελλάδας θα έκανε δυο απλές κινήσεις: Συνολική ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Αντίθετα εφαρμόζει την σαλαμοποίηση της κυριαρχίας μας με μειοδοτικές συμφωνίες όπως της Ιταλίας και ιδιαίτερα της Αιγύπτου για να δημιουργήσει τετελεσμένα στον δρόμο προς την Χάγη.

Εκεί όπου θα επικυρωθεί η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Ας ξυπνήσουν λοιπόν οι πατριώτες βουλευτές της πλειοψηφίας κι ας αντιληφθούν επιτέλους το έγκλημα που πάνε να διαπράξουν.

Μπορεί ωστόσο να μην έχουν το σθένος χωρίς την απαιτούμενη στήριξη να… σηκώσουν κεφάλι στο αφεντικό.

Και ρωτάμε: Ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν μπορούν να τους την δώσουν;

Αν δεν κάνουμε λάθος αμφότεροι απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την όποια συνθηκολόγηση με την Τουρκία.

Κάτι που φέρνει πιο κοντά το ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο με την μειωμένη επήρεια σε Κρήτη – Ρόδο και την θυσία του Καστελόριζου.

Κι ας γκρινιάζουν οι Τούρκοι καταδικάζοντάς το. Προφανώς πρόκειται για την έναρξη των γνωστών ανατολίτικων παζαριών που τους επιτρέπει το εν λόγω επαίσχυντο σύμφωνο.

Μπορεί μέχρι στιγμής τόσο ο Σαμαράς όσο κι ο Καραμανλής να τηρούν σιγή ιχθύος, όμως πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πράξουν τα δέοντα.

Διαφορετικά… αποχαιρετήστε την, την Ελλάδα που χάνουμε…

πηγη:https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου