Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 19 Ιούλ 2020
Η υπεύθυνη συμπεριφορά του Documento δεν έγινε μάθημα στον Ανδρέα Νικολόπουλο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Μάκης Νοδάρος


19.07.2020 | 06:00

 
 

Ο Κώστας Βαξεβάνης λοιπόν είναι μέλος της «συμμορίας Παπαγγελόπουλου» και όλοι εμείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που εργαζόμαστε στην εφημερίδα Documento, είμαστε συνεργάτες του συμμορίτη…

Αυτό αποφάσισε η περιβόητη Προανακριτική, αυτό υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της επιτροπής. Ανάμεσά τους και ο Ηλείος «γαλάζιος» βουλευτής και δικηγόρος στο επάγγελμα Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Θα πρέπει να μάθουν οι πολίτες ότι ο κ. Νικολακόπουλος με την υπογραφή του, απέδειξε ότι αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, του «πολιτικά ανήθικου» τρόπου σκέψης ενός βουλευτή, απέναντι σε μια εφημερίδα η οποία αν ακολουθούσε πριν από μερικούς μήνες τον δικό του τρόπο σκέψης, θα τον είχε κρεμάσει στα μανταλάκια, όπως έκανε ακροδεξιός ιδιοκτήτης ιστοσελίδας στην εκλογική του περιφέρεια, ο οποίος μάλιστα χρηματοδοτήθηκε για την πανδημία του covid 19 μέσω της περιβόητης «λίστας Πέτσα» από την ΝΔ.

Ο Ηλείος βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής γνωρίζει ως νομικός ότι οι ατιμωτικές κατηγορίες κατά του Κώστα Βαξεβάνη και κατ επέκταση κατά της εφημερίδας Documento και των εργαζομένων σε αυτή, δεν έχουν καμία νομική βάση και αποσκοπούν στο να τεθεί στο κάδρο του δήθεν ελέγχου, ο ενοχλητικός Τύπος που τόλμησε και τολμά να αποκαλύπτει τις «βρόμικες δουλειές» πολιτικών προσώπων που πρόσκεινται στην ΝΔ.

Ο κ. Νικολακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι πριν από μερικούς μήνες, περιήλθαν στο Documento στοιχεία που τον εμφάνιζαν να εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστής διαθήκης.

Τις κατηγορίες απέδιδε εναντίον του μια συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΤ από την Μεσσηνία η οποία μάλιστα προχώρησε και σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του.

Ο κ. Νικολακόπουλος γνωρίζει επίσης ότι στις 11/6/2019 το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει στα υπό δημοσίευση περιστατικά , το σχηματισμό δικογραφίας « για σύνταξη πλαστής διαθήκης σε βάρος ημεδαπού - όπως αναφέρει – δικηγόρου» - εννοώντας τον ίδιο.

 

Γνωρίζει επίσης ότι στις 23/7/2019 η Πταισματοδίκης της Καλαμάτας κάλεσε για κατάθεση την καταγγέλλουσα μετά τον σχηματισμό της ΑΒΜ: Α2019/405 Ποινικής Δικογραφίας.

Μάλιστα στο έγγραφο της πρόσκλησης αναφέρεται καθαρά το όνομα του Ηλείου βουλευτή της ΝΔ για την ενδεχόμενη από αυτόν παράβαση των άρθρων 216 ΠΚ ( πλαστογραφία ) και 386 ΠΚ (απάτη).

 

Ζητήσαμε αμέσως από τον κ. Νικολακόπουλο γραπτές εξηγήσεις για το όλο θέμα τις οποίες και μας έστειλε αναλυτικά, τονίζοντας ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του ήσαν παντελώς αβάσιμες κάνοντας λόγο για προσπάθεια των πολιτικών του αντιπάλων να τον πλήξουν ηθικά , επαγγελματικά και πολιτικά.

Τότε ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης και μετά η συντακτική ομάδα στο Documento αποφασίσαμε ότι δεν υπήρχε λόγος δημοσιοποίησης του θέματος καθώς οι γραπτές εξηγήσεις του κ. Νικολακόπουλου ήσαν επαρκείς.

Με τον τρόπο αυτό, ο «συμμορίτης» Βαξεβάνης, οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας και οι εργαζόμενοι απέδειξαν το ήθος, τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καταγγελίες για τα δημόσια και πολιτικά πρόσωπα.

Δυστυχώς για τον κ. Νικολακόπουλο αυτή η υπεύθυνη συμπεριφορά της εφημερίδας δεν του έγινε μάθημα. Ούτε του έθεσε ηθικές αναστολές, πριν υπογράψει και αυτός το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής με τις ψευδείς και ατιμωτικές κατηγορίες κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Φαντάζεται ποτέ ο κ. Νικολακόπουλος τι θα γινόταν αν ως δημοσιογράφοι αντιμετωπίζαμε το θέμα του με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε ο ίδιος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την εφημερίδα Documento;

πηγη:https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου