Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 19 Ιούλ 2020
Οταν τους κράζουν και πρώην μέλη συντηρητικών κυβερνήσεων δείχνει ότι ο κατήφορος τους δεν έχει τέλος
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
Ζούμε, ειλικρινά μοναδικές εποχές. Οταν πρώην στελέχη συντηρητικών κυβερνήσεων, τα οποία όμως θέλουν να διατηρήσουν τον αυτοσεβασμό τους, καταφέρονται με τέτοιο τρόπο ενάντια στα δρώμενα των δικαστικών λειτουργών, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, σημαίνει ότι ο κατήφορος τους δεν έχει πάτο.

Διαβάζουμε, λοιπόν. ότι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιάννη Ιωαννίδη, δηλώνει  σοκαρισμένος, με την απόφαση για τους συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους, στους τρεις συλληφθέντες έξω από την ΑΣΟΕΕ.
Και έχει ιδιαίτερο βάρος αυτή η τοποθέτηση γιατί ο κ. Γ. Ιωαννίδης δεν είναι ένας τυχαίος νομικός και μόνο γα αριστερές πολιτικές αντιλήψεις δεν μπορεί να κατηγορηθεί.
Αρκεί να θυμίσουμε ότι από τον Φλεβάρη του 2011 μέχρι τον Ιούλη του 2012 εργαζόταν σαν Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην συνέχεια από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Φλεβάρη του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

"Αυτή η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".τονίζει ο γνωστός νομικός συμπληρώνοντας ότι "Η απόφαση σοκάρει, διότι ο ανακριτής –προφανώς- θεωρεί μια περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ως εξ ορισμού επικίνδυνη και εγκληματογόνο. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποδεχτεί κανείς σε ένα κράτος δικαίου. Δεν υπάρχουν απαγορευμένες ζώνες". 

Αναφερόμενος ο ίδιος στον περιοριστικό όρο της μη συμμετοχής σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, υπογραμμίζει: «Ασφαλώς προσβάλλει με βαρύτατο τρόπο, σωρεία συνταγματικών δικαιωμάτων. Τόσο το δικαίωμα στη συνάθροιση, το δικαίωμα να συνέρχεται κάποιος ησύχως και αόπλως, όπως λέει το Σύνταγμα. Όσο και τα συναρτημένα με αυτό δικαιώματα της έκφρασης, της πολιτικής συμμετοχής και το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Πραγματικά το θεωρώ αδιανόητο σε ένα κράτος δικαίου να υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής σε διαδήλωση. Είναι ευθέως αντίθετη με το Σύνταγμά μας και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Να σας το πω αλλιώς. Κατά του Κουφοντίνα, επεβλήθη η κράτηση. Αν τον άφηναν ελεύθερο, τέτοιου τύπου απαγόρευση δεν θα μπορούσε να υπάρχει».

Πάρα πολύ σοβαρή και ενδιαφέρουσα η άποψη του παραπάνω νομικού που δείχνει σε τι επικίνδυνα μονοπάτια μας οδηγεί η συμμορία των πολιτικών αλητών που παριστάνουν τους κυβερνώντες.

Το πιο σημαντικό που θα 'πρεπε να είναι αδιανόητο είναι αυτό που αναφέρει προηγούμενη ανάρτησή μας. Οτι δηλαδή η υπεράσπιση των 3 κατηγορουμένων προσκομίζει σε ανακριτή και εισαγγελέα 4 βίντεο και πληθώρα φωτογραφιών αποδεικτικό υλικό, με αστυνομικούς να διαπράττουν κακουργήματα, εγκλήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως και οι δικαστικοί λειτουργοί τα πετούν στα σκουπίδια.
Την ίδια στιγμή που συντάσσουν ένα βαρύτατο κατηγορητήριο -άσχετα αν είναι γελοίο- χωρίς να τηρούν ούτε τα βασικά που επιτάσσουν οι δικοί τους νόμοι.   

Σπέρνουν ανέμους αλλά όταν θα ρθει η ώρα -και θα είσαι σύντομα- να ξεσπάσουν θύελλες  θέλουμε να δούμε ποιο απάγγειο θα βρουν για να τρυπώσουν.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 | 1:17 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου