Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 24 Ιαν 2020
«Πάγωσε» την αίθουσα της Βουλής ο Γεραπετρίτης: «Ευθύνες της απλής αναλογικής για Χίτλερ και εμφύλιο» - Η απάντηση Τζανακόπουλου (βίντεο)
Κλίκ για μεγέθυνση

22:00 | 23.01.2020

 

Την Ιστορία ανέλαβε να ισοπεδώσει για ακόμη μια φορά ο δεξιός «οδοστρωτήρας» του αναθεωρητισμού, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη

 

Ούτε την Ιστορία δεν λυπήθηκε να «καταργήσει» η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος και δεν δίστασε να «νοθεύσει» μερικά από τα μεγαλύτερα τράυματα της ανθρωπότητας και της χώρας: «Για Χίτλερ και εμφύλιο φταίει η απλή αναλογική», είπε στην Βουλή. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Τζανακόπουλου καθώς και του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός βάλθηκε να «εξηγήσει» τις επιπτώσεις της απλής αναλογικής «στην Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο». «Οι εκλογες που έγιναν με απλή αναλογική οδήγησαν σε παντελή αδυναμία, σε εμφυλίους πολέμους, σε «μετεμφυλιακό κλίμα», σε πόλεμο».

Στη συνέχεια ο υπουργός ανέφερε πως από την απλή αναλογική της Βαϊμάρης οδηγηθήκαμε στις εκλογές του 1933 [...], όπου εξαιτίας της αδυναμίας να συγκεντρωθεί ένας ισχυρός κυβερνητικός πόλος, ο Χίτλερ αναλαμβάνει την εντολή».

Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται κάποιος ότι για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία φταίει η απλή αναλογική

«Νιώθω υποχρεωμένος να επισημάνω τρία σημεία τα οποία έθεσε ο κ. Γεραπετρίτης και δεν τιμούν ούτε την αίθουσα, ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του, ούτε φυσικά και την κυβέρνησή του», απάντησε, σώζοντας την τιμή του ελληνικού κοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και συνέχισε:

«Πρώτο σημείο, είναι μεγάλο ολίσθημα και τον καλώ να ανακαλέσει, αφού δεν δίστασε στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τα πλειοψηφικά συστήματα να αποδώσει στην απλή αναλογική την ευθύνη για το γεγονός ότι υπήρξε διορισμός του Αδόλφου Χίτλερ το 1933 στην καγκελαρία της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Απέδωσε με δυο λόγια την ευθύνη για την άνοδο του ναζιστικού φαινομένου στην Γερμανία στην απλή αναλογική.

Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση που σας καλώ να ανακαλέσετε για λόγους ιστορικής ειλικρίνειας και ιστορικής ακρίβειας.

Θέλετε δηλαδή κ. Υπουργέ να πιστέψουμε ότι για την άνοδο του ναζισμού δεν φταίει η συνθήκη των Βερσαλλιών, οι υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις, το κλίμα αντισημιτισμού, η άνοδος φασιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη αλλά η απλή αναλογική.

Πρόκειται για αθλιότητα, ιστορική ,πολιτική και ιδεολογική που σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα.

Δεύτερον, δεν δίστασε ο κ. Υπουργός να αποδώσει και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα στην απλή αναλογική. Άλλη μία άθλια ιστορική ανακρίβεια, η οποία δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα του ιστορικού αναθεωρητισμού αλλά ανήκει στη σφαίρα μιας παραδοξολογικής ακροδεξιάς ρητορείας, την οποία δυστυχώς ο κ. Γεραπετρίτης υιοθετεί στο πλαίσιο της υπεράσπισης της κυβέρνησής του και του Πρωθυπουργού του.

Τώρα για τη δήθεν υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όπου δεν πρόλαβε να νομοθετήσει την απλή αναλογική, ακούστε κ. υπουργοί της κυβέρνησης –επειδή το ακούω και από πολλούς βουλευτές της συμπολίτευσης- είχαμε πάρα πολλή δουλειά το 2015 να αποκρούουμε το σαμποτάζ, την υπονόμευση που ερχόταν από εσάς και την παράταξή σας, την επιλογή σας να στηρίξετε εκείνες τις ακραίες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επέβαλλαν στη χώρα τη χρηματοπιστωτική ασφυξία στο α΄ εξάμηνο του 2015, είχαμε λοιπόν, εξαιρετικά δύσκολη δουλειά.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. Το σχέδιο όμως της αριστερής παρένθεσης που εσείς εκπονήσατε και εσείς υλοποιήσατε, δεν ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στη πραγματικότητα κίνηση και στρατηγικό σχέδιο εναντίον των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Άρα λοιπόν, ναι. Πολύ καλά κάναμε το 2015 και αποκρούσαμε αυτό το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτό το επικίνδυνο για τους πολίτες σχέδιο και δεν του δώσαμε ούτε μισή σπιθαμή χώρο για να αναπνεύσει».

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως έντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Θίχτηκε η «ελευθερία του λόγου» του υπουργού

Εξεράγη στην δευτερολογία του ο υπουργός που ξεσπάθωσε κατά της ελευθερίας του λόγου που έσπευσε να «καταργήσει» ή και να... «αναθεωρήσει», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δείτε εδώ την απάντηση Γεραπετρίτη:

Αλ. Χαρίτσης: Ντροπή και μόνο ντροπή!

«Οι δηλώσεις του Γ. Γεραπετρίτη περί δήθεν ευθύνης της απλής αναλογικής για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία είναι ανιστόρητες και επικίνδυνες», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν ο υπουργός Επικρατείας είχε τον στοιχειώδη σεβασμό στην έννοια της δημοκρατίας, θα τις είχε ανακαλέσει ήδη. Ντροπή και μόνο ντροπή!»

Αλέξης Χαρίτσης @alexischaritsis
Οι δηλώσεις του Γ. Γεραπετρίτη περί δήθεν ευθύνης της απλής αναλογικής για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία είναι ανιστόρητες και επικίνδυνες. Εάν ο υπουργός Επικρατείας είχε τον στοιχειώδη σεβασμό στην έννοια της δημοκρατίας, θα τις είχε ανακαλέσει ήδη. Ντροπή και μόνο ντροπή!


https://left.gr

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου