Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε τις κατηγορίες για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διορισμούς με πελατειακά κριτήρια κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2012. Όπως είπε, ο Νίκος Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ «μοίραζε καρέκλες» σε συμφωνία με τον τότε γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο, την ίδια ώρα που ζητούσαν από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί fake news που του απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι προσπαθεί να αποφύγει ουσιαστικές ευθύνες που είχε. «Εκείνη την εποχή καθόντουσαν και μοίραζαν τις καρέκλες σε μια εποχή που ζητάγαμε θυσίες από τον ελληνικό λαό. Και αντί να είμαστε κοντά στον κόσμο, μοιράζανε καρέκλες», είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας την καταγγελία του για σύστημα 4-2-1, με διορισμούς τεσσάρων κάθε φορά από τη Νέα Δημοκρατία, 2 από το ΠΑΣΟΚ, έναν από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέκρινες τον Νίκο Ανδρουλάκη και για την αναφορά που έκανε σε κυβερνητική συνεργασία λέγοντας «είναι μεγάλο λάθος να μιλάμε για συνεργασίες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. Το πρόβλημα δεν είναι πώς θα μοιράσουμε υπουργεία και καρέκλες».
πηγη: https://thepressproject.gr