Άγνοια σχετικά με το ποιος έδωσε την εντολή για αποστολή ΜΑΤ και άλλων δυνάμεων της ΕΛΑΣ στο Παίδων Πεντέλης την Κυριακή δήλωση η Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν έχω ιδέα, δεν έχω καμία σχέση με τα ΜΑΤ».

Σχολιάζοντας την σύγκρουση κυβέρνησης και υγειονομικών του ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για τον περιορισμό του υπόλοιπου έργου του παιδιατρικού νοσοκομείου, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι «η νοσηλευτική υπηρεσία μας είπε πάρα πολύ σαφώς ότι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, ότι είναι απαραίτητο να φύγουν για έξι εβδομάδες κάποιες βάρδιες νοσηλευτών, για να λειτουργήσουν 10 εμβολιαστικές γραμμές. Η πρωινή λειτουργία είναι κανονική, τα επείγοντα είναι κανονικά. Δύο φορές την εβδομάδα που εφημεύερε, δεν θα εφημερεύει. Το πρόβλημα ξεκινάει από το ό,τι το προσωπικό στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (ένα εξαιρετικό νοσοκομείο, σε καλή θέση, με καλή κτιριακή υποδομή) ... για δέκα χρόνια φοβάται ότι το νοσοκομείο θα κλείσει. Το θεώρησε κίνηση κλεισίματος. Τους διαβεβαιώσαμε ότι δεν είναι κίνηση κλεισίματος».

Επέμεινε στην ορθότητα της επιλογής του υπουργείου. «Ως υπουργείο Υγείας και ως συνάδελφος μίλησα μαζί τους, εξήγησα τη στρατηγική του υπουργείου, ότι χρειαζόμαστε τη συνδρομή τους για να εμβολιάσουμε τα παιδιά με ασφάλεια, σε ένα νοσοκομείο που την προσφέρει. Ζήτησα την συνδρομή τους», είπε η κα Γκάγκα, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι ήταν θετικοί.

«Έχουμε τρία παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα», συνέχισε η υπουργός και το ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ «είναι το μικρότερο από τα τρία. Τα δύο είναι πολύ κεντρικά και μπορεί όλο το λεκανοπέδιο να πάει. Στο συγκεκριμένο έχει πρόσβαση ο βόρειος τομέας, αλλά όχι ο νότιος. Άρα, αν έπρεπε να μείνει ένα νοσοκομείο ανοιχτό, αυτό ήταν άλλο για την εφημερία αυτές τις έξι εβδομάδες ... χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες εμβολιαστικές γραμμές, είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τους γονείς και για τα παιδιά. Προσφέρει ένα τεράστιο πάρκινγκ (σ.τ.σ. το ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ), εύκολα ο γονιός μπορεί να πάει το παιδί του με ασφάλεια, να κάνει το εμβόλιο, να έχει φύγει σε 5 λεπτά, χωρίς να παλεύει να παρκάρει -κάτι που γίνεται στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του κέντρου ... θα δεί περισσότερος κόσμος το νοσοκομείο, πόσο ωραίο είναι. Δεν θα πρέπει το προσωπικό κανένα άγχος».
πηγη: https://tvxs.gr