Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 28 Φεβ 2014

Κείμενο τριων μελων της ΝΕ Αχαΐας

 

 

 

Για τον Σύριζα ,στήριγμα του κόσμου μας ,των αγώνων του και των προσδοκιών του.

Για την Ανατροπή και την κυβέρνηση της Αριστεράς.

 

Συντρόφισσες /οι,

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή!

Ο Σύριζα προβάλλει σαν η μοναδική ελπίδα για να βγει ο κόσμος μας από τη βαρβαρότητα της κρίσης και της ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει σαν ο μόνος τρόπος να νικήσουμε! Ο Σύριζα μπορεί να σχηματίσει την κυβέρνηση της αριστεράς, που θα στερεώσει αυτή την ελπίδα και θα ανοίξει το δρόμο για τις πιο μεγάλες κατακτήσεις ,στην προοπτική του σοσιαλισμού.

Αυτή την εικόνα , αυτή την δυνατότητα και προοπτική έρχονται να την «τραυματίσουν» κεντρικές -αλλά και κατά τόπους-σε όλη την Ελλάδα πολιτικές επιλογές, εν όψει κυρίως -αλλά όχι μόνον- των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Επιλογές που αφήνουν στον κόσμο μας αναπάντητα ερωτηματικά, δημιουργούν ανησυχίες , δίνουν λαβές σε «άσπονδους φίλους», και αναπτερώνουν το ηθικό των αντιπάλων.

Έτσι αντί σήμερα να έχουμε μια πλειοψηφική στάση του κόσμου μας σε «Σύριζα δαγκωτό» έχουμε μια επιφυλακτική, υπό προϋποθέσεις και με επιφυλάξεις στήριξη μεν, που όμως σαν συνθήκη δεν είναι επαρκής για την τιτάνια προσπάθεια και μάχη που έχουμε μπροστά μας , και σήμερα και αύριο και για πάντα!

 

Η οργάνωση μας σαν Σύριζα Πάτρας, προετοιμαζόμενη για τις εκλογές στο δήμο Πάτρας πέρασε από δυστοκία, καθυστερήσεις και αδιέξοδες διαδικασίες που κούρασαν ,εξέθεσαν την εικόνα μας δημόσια, και το σημαντικότερο η οργάνωση δεν προσανατολίστηκε, με ευθύνη συντρόφων της ΝΕ, σε πολιτική και εκλογική αξιολόγηση των επιλογών για το Δήμο Πάτρας.

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων από μέλη του κόμματος με τακτική και όχι με θέση, η κατάθεση υποψηφιοτήτων μέσω των ΜΜΕ και όχι με σεβασμό στην κομματική διαδικασία και λειτουργία, βάζουν το Σύριζα από πλεονεκτική θέση και με αέρα νίκης στις εκλογές ,σε εξαιρετικά ευάλωτη θέση σε σχέση με το αποτέλεσμα!

Δυστυχώς επιδείχτηκε από ορισμένους συντρόφους ,εμμονή, άρνηση έως και εκβιαστική τακτική, ώστε να επικρατήσει μια παραπολιτική και με προσωπικά χαρακτηριστικά «προτίμηση» υποψήφιου δημάρχου ,στη θέση μιας πολιτικής, προγραμματικής αλλά και εκλογικής αξιολόγησης υποψήφιου δημάρχου, που προτείναμε όσοι στηρίξαμε την συνεργασία με την Ανυπότακτη πολιτεία και τον επί κεφαλής της σ. Χρήστο Πατούχα.

Η τελική υποψηφιότητα του σ. συντονιστή της ΝΕ ,που κατέρχεται μόνο στην ΡΑΠ, παρέκαμψε κάθε ανοιχτή κομματική διαδικασία, αξιολόγηση και κρίση με το αυθαίρετο και υποκειμενικό ισχυρισμό ότι είναι «συνθετική και ενωτική» Η υποψηφιότητα δύο άλλων μελών του κόμματος στην ΡΑΠ αμφισβητεί ήδη βάσιμα τον προηγούμενο ισχυρισμό.

 

Σημείο γενικής περίπου συμφωνίας στην ΝΕ ήταν ότι ο Σύριζα επιβάλλεται να κατέλθει, με ΜΙΑ, συμφωνημένη και επικυρωμένη από κομματική διαδικασία ,από τις ΟΜ ως την ΚΕ, πανηγυρική πρόταση προς την ΡΑΠ ,η οποία εν τέλει συγχωνευμένη η και μη με την Ανυπότακτη πολιτεία θα κατέρχονταν στις εκλογές.

Αντί αυτού οι τελικές προτάσεις ιδιαίτερα αυτή του σ. συντονιστή της ΝΕ ,που δεν μπήκε στην εσωκομματική ψηφοφορία ,παρά μόνον δια της πλαγίας και μόνο στην εσωκομματική διαβούλευση, ούτε καν σε συνεδρίαση της ΠΓ της ΚΕ ,δημιουργούν εκ των πραγμάτων συνθήκες και εντυπώσεις τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος για «καπέλα» , «ίντριγκες», «τακτικισμούς», «παρασκήνια»και άλλα νοσηρά φαινόμενα .

 

Θεωρούμε ότι το όποιο αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της ΡΑΠ είναι από τα πράγματα αμφισβητήσιμο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιχειρηθεί να κριθεί ως τετελεσμένο και με αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στις εκλογές.

Η επείγουσα αυτή κατάσταση σύντροφοι πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα αποφασιστικά και ο σύριζα με μόνο δεδομένο την καταγεγραμμένη άποψη των μελών στην εσωκομματική του διαδικασία ,να προσανατολίσει με κομματική και πολιτική υπευθυνότητα την τελική εκλογική του ταχτική και πρόταση.

Προτείνουμε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στην εκλογική διαδικασία της ΡΑΠ, άμεσα και την Τρίτη 25/2ου ακόμα, να συνεδριάσει η ΝΕ και να συζητήσει, σχεδιάσει, και εισηγηθεί την από δω και πέρα ταχτική και δράση μας .

Ο Σύριζα είσαι εσύ , ο Σύριζα είναι τα μέλη του και η δράση τους. Μόνο με ενεργές ΟΜ διασφαλίζεται η ελπιδοφόρα προοπτική ,ρόλος και χρησιμότητά μας.

 

Πρέπει να μιλήσουν άμεσα οι ΟΜ και τα συντεταγμένα πολιτικά όργανα του κόμματος.

Εγγύηση για αυτό είναι μόνο η ουσιαστική πολιτική και κινηματική λειτουργία των ΟΜ.

Ο Σύριζα είσαι εσύ , ο Σύριζα είναι τα μέλη του και η δράση τους. Μόνο με ενεργές ΟΜ διασφαλίζεται η ελπιδοφόρα προοπτική ,ρόλος και χρησιμότητά μας.

Κοκκινάρης Γιωργος

Λυμπίκη Διωνη

Τσεκούρας Παύλος

Μέλη ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ.

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου