Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 14 Μάρ 2014

 

-

Δήλωση του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

Η έως τώρα δράση του κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στο Σχολείο

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού που έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής ΝΔ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αθηνών, κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

 

«Το Ψήφισμα για Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στο Σχολείο, που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από ελληνική πρωτοβουλία, ήταν η αρχή. Πριν από ένα χρόνο αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό και απαραίτητο βήμα για τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το εφιαλτικό αυτό φαινόμενο, που είναι οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

 

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί τώρα με άλλη ιδιότητα. Ο στόχος της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, δε μπορεί να είναι άλλος από την οριστική εκρίζωση του εκφοβισμού, διαδικτυακού και μη, που στοιχειώνει και απειλεί τις ψυχές και τις ζωές των μαθητών, των παιδιών μας. Εδώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να συνδράμει πιο αποφασιστικά, με στοχευμένα προγράμματα και πιο αποτελεσματικές δράσεις».

 

***

 

Οι δράσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου κατά του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και της βίας.

 

Πριν και μετά την υιοθέτηση του Ψηφίσματος από Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ.Γιώργος Κουμουτσάκος πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων δράσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την περαιτέρω προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας του:

 

Ι. ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

1) 15.11.13: Εσπερίδα με θέμα «Ο εκφοβισμός στο σύγχρονο περιβάλλον της γνώσης και ης εργασίας», που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» του ΤΕΙ Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων.

 

2) 27.05.13: Εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς “Οδυσσέας Ελύτης”, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

 

3) 15.05.13: Εκδήλωση- συζήτηση με το 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω με θέμα την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω.

 

4) 05.04.13: Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online». Διοργανώθηκε από τη δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

5) 08.03.13: Εκδήλωση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Καρέα.

 

6) 04.03.13: Ημερίδα κατά τού σχολικού εκφοβισμού, που διοργανώθηκε από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης.

 

7) 22.02.13: Ημερίδα με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» – Παρουσίαση έρευνας των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

 

8) 11.02.13: Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Η βία δεν έχει χρώμα- Όχι στη σχολική βία», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

 

9) 07.02.13: 2ο Συνέδριο Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα: «H ασφαλής πλοήγηση είναι υπόθεση όλων μας». Διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

10) 11.10.12: Εκδήλωση με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: μαθαίνω- Aντιμετωπίζω» στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων.

 

11) 12.04.13: Ενημερωτική συνάντηση με το Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

 

12) 25.01.13: Ενημερωτική συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ.Mανώλη Σφακιανάκη.

 

ΙΙ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

1) 24.09.13: Εκδήλωση για την έναρξη ευρωπαϊκής εκστρατείας για μια Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Εκφοβισμού, που διοργάνωσε στο Παλέρμο της Ιταλίας το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Εκφοβισμού (European Antibullying Network), συντονιστής του οποίου είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

2) 14.05.13: Συνάντηση με κος Telmo Baltazar, Member of Vice-president Viviane Reding's cabinet, και κα. Margaret Tuite, DG Justice.

 

3) 17.04.13: Συνάντηση με την κ. Aνδρούλλα Bασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία.

 

4) 16.04.13: Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για την Ψηφιακή Aτζέντα, κα. N. Kroes.

 

5) 15.01.13: Συνάντηση με την κ. Aνδρούλλα Bασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία.

 

6) 15.01.13: Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για την Ψηφιακή Aτζέντα, κα. N. Kroes.

 

7) 06.03.13: Oμιλία σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Oικονομικής και Kοινωνικής Επιτροπής, με θέμα "Towards a more responsible use of the internet".

 

8) 09.07.12: Διοργάνωση εκδήλωσης από τον ευρωβουλευτή NΔ, Γ.Kουμουτσάκο, στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο, με θέμα “Facing the ugly face of bullying”.

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου