Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 15 Μάι 2020
Δεν χαμπαριάζουν! Η Μαρέβα στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»
Κλίκ για μεγέθυνση

15:33 | 15.05.2020

 

 

Όσες κοινωνικές αντιδράσεις και αν γεννά η προκλητική συμπεριφορά των «αρίστων» με προεξάρχοντα τον Κ. Μητσοτάκη, δεν κοκκινίζουν, ούτε στο ελάχιστο!

 
Έτσι ήταν και καμία έκπληξη δεν δημιουργούν οι ματσακονιές τους, στους εμβριθείς της πολιτικής ιστορίας του τόπου και στους μη πολιτικά αφελείς.

Η έλλειψη ηθικής, τους επιτρέπει να μην αφήνουν τίποτα που να μην επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με ίδιον όφελος.

Γιατί λοιπόν να μη φιγουράρει το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και μάλιστα μεταξύ των πρώτων θέσεων (στην τρίτη) στη λίστα ονομάτων της επιτροπής του υπουργείου Ανάπτυξης για την προώθηση της ελληνικής χειροτεχνίας  στους επετειακούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση; Γιατί να μην υποστηριχτεί η ιδιότητα της επαγγελματία με μία ακόμα πρόταση στο βιογραφικό της για τη συμμετοχή της σε μια κρατική επιτροπή;  Τι κι αν είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού που για λόγους δεοντολογίας, αλλά και  τιμής του συζύγου και του αξιώματος που φέρει μένει μακριά από κάθε είδους σχέση, συμμετοχή σε δρώμενα του κράτους; 

Θέλουμε να ελπίζουμε, τουλάχιστον, ότι θα είναι αφιλοκερδής η συμμετοχή της συζύγου του πρωθυπουργού στη Επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στη Δεξιά ιδεολογία, η αντίληψη που προϋποθέτει σοβαρότητα και ευαισθησία περί διακριτών ρόλων στην ιδιωτική και στη δημόσια ζωή, καγχάζονται, συκοφαντούνται, για να αποκλειστούν εν τέλει από την ιδεολογία της. Για να μην της δημιουργούν εμπόδια στον δρόμο που είναι δομημένη να περπατήσει. Τον δρόμο της ωφέλειάς της από την εξυπηρέτηση ισχυρών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό και οι πολιτικοί τύπου Άδωνι Γεωργιάδη.

Του πολιτικού που ξέπλυνε με επανειλημμένες  κολοτούμπες τις φιλοφασιστικές, ακροδεξιές,  αντιλήψεις του από τα χειρόγραφα που υπέγραφε με τιμή ο Παττακός προς το πρόσωπο του, για να βρεθεί στη συνέχεια στο ΛΑ.Ο.Σ και να  καταλήξει στη ΝΔ που είναι μάλιστα και αντιπρόεδρός της.

Ο πολιτικός της φιοριτούρας, των κυβιστήσεων, των νανογιλέκων, του πεντάευρου εισιτηρίου που αφού δεν μπορεί να το (ξανά) βάλει στα νοσοκομεία, το βάζει στα μαθήματα της εταιρείας του, εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που έγινε πολιτικός επενδύοντας στα χαμηλά ένστικτα, στο λαϊκισμό και στην κυβίστηση που την ανήγαγε σε επιστήμη για να αποκτήσει πολιτική καριέρα, και εξακολουθεί να το πράττει για να διατηρήσει τη θέση του στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, κάνοντας το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει στο βίο του, να κολακεύει.

Ένεκα της ευκαιρίας, που δίνει η σύσταση Επιτροπής για τη χειροτεχνία στο υπουργείο του, θέλησε να γίνει άλλη μια φορά αρεστός στον Κ. Μητσοτάκη.

Είναι να είσαι εξαρτημένος από την αίγλη της εξουσίας και όσα για χάρη της μπορείς να προσβάλλεις, παραβιάσεις, μαρτυρήσεις ψευδώς, χωρίς την παραμικρή συνειδητότητα, εκτός από το προσωπικό σου όφελος για να είσαι ένα πρόσωπο με τις περγαμηνές του Άδωνι Γεωργιάδη.

πηγή: avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου