«Θεωρώ ότι απαιτεί πάρα πολύ καιρό για να υπάρξει πραγματική συναίνεση. Γιατί ζητάς τη συναίνεση των άλλων κομμάτων; Κυβέρνηση δεν είσαι; Σημαίνει ότι δεν μπορείς ο ίδιος να τα βγάλεις πέρα. Άρα δεν συμφωνείς με ό,τι έχεις πει μέχρι τώρα, πρέπει να πας παραπάνω. Αυτό το παραπάνω είναι βήματα υποχώρησης» προσέθεσε, αναφορικά με την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, που είχε μιλήσει σε προηγούμενη συζήτηση σχετικά το ενδεχόμενο συναίνεσης για την επίτευξη λύσης στα ελληνοτουρκικά των τριών κομμάτων της Βουλής που έχουν κυβερνήσει.

«Οι τρεις όροι το 1991 έγιναν δεκτοί και από το υπουργικό Συμβούλιο και έλαβα συγχαρητήρια από τον Ανδρέα Παπανδρέου και βεβαίως από την παράταξή μου και τότε έγιναν δεκτοί και οι τρεις όροι από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με μόνη διαφωνία από το ΚΚΕ. Αυτό το οποίο έγινε από όλους δεκτό, τελικά κατέρρευσε. Είπα ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λυθεί. Νομίζουμε ότι με τις “Πρέσπες” το θέμα έχει λυθεί, ενώ στην ουσία παραμένει ως προς τη “μακεδονικότητα” για τους Βουλγάρους της γλώσσας τους. Αυτό τίθεται ως ζήτημα για την είσοδο ή για την πρόθεση εισόδου των Σκοπίων στην Ε.Ε. από την Βουλγαρία. Το ζήτημα, επομένως, δεν έχει λήξει» σημείωσε για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η περιοχή της Αλβανίας, του Κοσόβου και του Τετόβου, είναι περιοχές αλβανικές πλέον. Ο Γκρουέφσκι είχε ζητήσει κάποια στιγμή να λάβει βουλγαρική υπηκοότητα. Η υπόθεση αυτή, λοιπόν, δεν έχει λήξει» συμπλήρωσε.

Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπυπουργού από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την πολύ πρόσφατη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια .

από:https://thepressproject.gr