Αναστέλλεται η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου, όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει ότι «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες για “victim blaming”», καθώς ο ίδιος εμπλέκεται στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ως δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκόμενων. Η Γεωργία, μιλώντας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δήλωσε πως ο δικηγόρος της επιτέθηκε φραστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες.

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς.

Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης». 

Ο ίδιος διαψεύδει ότι επιτέθηκε φραστικά στην Γεωργία. Στη δήλωσή του, επισημαίνει ότι «σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης».

πηγη: https://tvxs.gr