Με συντονισμένες μεθοδεύσεις φαίνεται ότι η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis οργανώνουν την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στην ουσία και της ίδιας της Εισαγγελέως, Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να της αφαιρεθεί η επίμαχη δικογραφία για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας. 

Με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητά τη «συγχώνευση» της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς γίνεται αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και νομοθετική προπαρασκευή από τη Βουλή. 

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για απροκάλυπτη κίνηση, προκειμένου να εξουδετερωθεί πλήρως η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και να της αφαιρεθεί, μοιραία, η ογκώδης δικογραφία της Novartis. 

Εντελώς συμπτωματικά, ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η ερώτηση που κατέθεσαν ταυτόχρονα στη Βουλή, 6 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, στην οποία ζητούν να τεθεί σε αργία η εισαγγελέας: «Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών». Αυτό  σημειώνουν οι βουλευτές βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης, την ίδια μέρα που απέστειλε το σχετικό έγγραφο.

Κλιμακώνεται η προσπάθεια απαξίωσης της Τουλουπάκη

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα επιχειρήθηκε να αφαιρεθεί και η αστυνομική φρουρά από τη γνωστή Εισαγγελέα, η οποία φέρεται να επανήλθε μετά τις διαμαρτυρίες. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τη διάρρηξη στο σπίτι της στην Ακρόπολη την ώρα που απουσίαζε η φρουρά.

Έχει προηγηθεί η πολυσυζητημένη άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος της, μετά από δύο αντικρουόμενα εισαγγελικά πορίσματα, που είχαν προαναγγελθεί, αλλά και σοβαρές απειλές από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. 

Αυγέρη: Διαρρήκτης της Δικαιοσύνης η κυβέρνηση της ΝΔ

Το μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis Δώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της αναφέρει: «Αντί ν’ απαντήσουν γιατί δεν φυλασσόταν -όπως προβλέπει ο νόμος- το σπίτι της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καταργούν την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για ν’ αφοπλίσουν την «ενοχλητική» γι’ αυτούς εισαγγελέα.

Από την εισαγγελική λειτουργό που ερευνά εις βάθος το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο Novartis, οι διαρρήκτες έκλεψαν αρχεία, ψάχνοντας πράγματα για τη ζωή της.

Οι δηλωμένοι αντίπαλοι και διώκτες της τής κλέβουν την υπόθεση που τους καίει.

Διαρρήκτες εντός και εκτός εισαγωγικών... Η κυβέρνηση της ΝΔ, διαρρήκτης της Δικαιοσύνης και των θεσμών».
 
Λάππας: «Εν κρυπτώ και παραβύστω» το έγγραφο Τσιάρα προς το Ανώτατο Συμβούλιο

Άμεση ήταν η αντίδραση και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα. Σε δήλωσή του αναφέρει:
«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και αναρτήσεις sites  σήμερα  ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Τσιάρας ζήτησε με έγγραφό του που απέστειλε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο (για άλλο ερώτημά του) τη συγχώνευση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Αυτό γίνεται  «εν κρυπτώ και παραβύστω» χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας θεσμικός συνομιλητής του υπουργείου Δικαιοσύνης και κανένας φορέας της νομικής κοινότητας στη χώρα μας. Ποιο όμως είναι το περιεχόμενο του εγγράφου του; Τι ακριβώς ζητά από το ΑΔΣ; 

Έτσι μετά την εξουδετέρωση  de facto της Εισαγγελίας Διαφθοράς από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοινώνεται ενοποίησή της με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, χωρίς καμία συνεννόηση με τις δικαστικές ενώσεις, τους δικηγορικούς συλλόγους, της νομικές σχολές, που είναι de jure οι συνομιλητές του υπουργείου Δικαιοσύνης και αυτοί που βιώνουν και επομένως γνωρίζουν άριστα τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης και η γνώμη τους ως εκ τούτου θα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, και, φυσικά, χωρίς καμία ενημέρωση των  κομμάτων της Βουλής, ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος και πολιτικός και επιστημονικός διάλογος. Ακόμα και η τυχόν παράλειψη συγκρότησης μίας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για μία τέτοια ενοποίηση των δύο Εισαγγελιών, μας καθιστά δύσπιστους για τις προθέσεις του υπουργείου και διερωτόμαστε αν  σήμερα εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, την κυβέρνηση της ΝΔ είναι να τοποθετήσει πρόσωπα της αρεσκείας της σε τόσο κρίσιμους τομείς του συστήματος απονομής ποινικής δικαιοσύνης, θυσιάζοντας τη θεσμική θωράκισή του  χάριν τοποθέτησης  αρεστών προσώπων στη νέα ενοποιημένη Εισαγγελία. Οψόμεθα».

πηγη:https://tvxs.gr