Είναι  στιγμές που ανησυχείς σοβαρά για την σοβαρότητα της χώρας. Μια από αυτές είναι η στιγμή που ο κ. Δένδιας στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε ότι ο « Λαβρόφ δεν έδειχνε να γνωρίζει για την εισβολή όταν συναντηθήκαμε». Γιατί -εξυπακούεται- ότι αν το γνώριζε, η πρώτη του δουλειά θα ήταν να το εκμυστηρευτεί στον Έλληνα ομόλογο του.

Μπορούμε να φανταστούμε τον διάλογο:
Νίκο.
Ναι Σεργκέι .
Θα σου πω κάτι, αλλά μην σου ξεφύγει. Σε μια βδομάδα θα μπουκάρουμε στην Ουκρανία. 
Μη μου πεις Να προσεχείς Σεργκει. Έχουν Μπαιρακταρ αυτοί από τους Τούρκους.

Δυστυχώς όμως ο Πούτιν δεν το είχε πει στον υπουργό Εξωτερικών του και έτσι ο τελευταίος δεν πρόλαβε να το πει στον κ.Δένδια, αυτός  στον Μακρόν, ο Μακρόν στον Σολτς, αυτός στον Μπόρις Τζόνσον, ο Μπόρις στον Μπάιντεν και υπό την προϋπόθεση ότι ο Μπάιντεν θα καταλάβαινε το μήνυμα μπορεί και να  είχαμε προλάβει την σύγκρουση.

Αλλά ο Πούτιν - κατά το υπονοούμενο του κ. Δένδια-  ή αποφασίζει μόνος του ή με τους στρατηγούς του, πάντως όχι με τον Λαβρόφ. Η περίπτωση να γνώριζε ο Λαβρόφ και να μην θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει τον κ.Δένδια , δεν φαίνεται να περνάει από το μυαλό του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Η δήλωση είναι πραγματική βόμβα όπως θα έλεγαν έγκριτοι Έλληνες δημοσιογράφοι. Ισχυρότερη θα ήταν μια ανάλογη δήλωση από τον Μακρόν και τον Σολτς που σημειωτέον συναντήθηκαν με τον Πούτιν 3 -4 ημέρες πριν την εισβολή: «ο Πούτιν δεν έδειχνε να γνωρίζει για την εισβολή όταν συναντηθήκαμε».

Τότε θα ξέραμε μετά βεβαιότητας  ότι τον παγίδευσαν οι στρατηγοί του. Όλοι αυτοί που όπως πληροφορούμεθα από δαιμόνιους ανταποκριτές σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Βερολίνο, που με την σειρά τους έχουν αξιόπιστη ενημέρωση  από Βρετανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και το Sky news, κάνουν δυο πράγματα .

Την μια μέρα κρατάνε απομονωμένο τον Πούτιν - πιο απομονωμένο και από τον Ερντογάν- και δεν τον ενημερώνουν. Την άλλη πέφτουν σε δυσμένεια και εξαφανίζονται. Την τρίτη επανεμφανίζονται και ξαναβάζουν τον Πούτιν σε απομόνωση. Και μέσα στην αναμπουμπούλα και την αγωνία για την τύχη των Ρώσων στρατηγών, ξηλώνει σε ζωντανή μεταμεσονύκτια μετάδοση ο Ζελένσκι δυο Ουκρανούς στρατηγούς ως « προδότες». Αυτό δεν το είχε  προβλέψει η Μ 16. Ούτε καν ο Αυγερινός και ο Λιάτσος.

Πόσα πράγματα θα είχαμε γλιτώσει αν ο Λαβρόφ ήξερε. Ή αν δεν δούλευε ψιλό γαζί τον κ. Δένδια.

πηγη: https://tvxs.gr