Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 10 Φεβ 2023
Θεοδωρικάκος: "Βήμα, Καθημερινή, Documento και Εφημερίδα των Συντακτών έχουν έδρα τους τα υπόγεια της Κουμουνδούρου."
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 








10.02.2023

 

 

Στην πρωτολογία του ο Βουλευτής κ. Μάρκου αναφέρθηκε στο ρουσφετολογικό πάρτι προσλήψεων που διοργάνωσε η κυβέρνηση και το οποίο οδήγησε στο μεγάλο φιάσκο που ονομάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που προσλήφθηκαν για τον θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μετά την ολιγόμηνη εκπαίδευσή τους, βαφτίζονται Ειδικοί Φρουροί και τοποθετούνται σε αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους αυτή, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι στο Α.Π.Θ. τοποθετήθηκαν 100 άτομα εκ των οποίων οι δέκα περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Πανεπιστημίου, δίπλα σε μια διμοιρία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και καθήκοντα, ενώ οι υπόλοιποι 90 βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος επέλεξε να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας, αλλά προέβη σε μια επανάληψη των γνωστών πλέον ρηχών επικοινωνιακών αναφορών στο θέμα της ασφάλειας για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται η κυβέρνηση. Αποδέχτηκε δε, στην αρχή έμμεσα και στην δευτερολογία του άμεσα, ότι η δεύτερη σειρά εκπαίδευσης των πανεπιστημιακών αστυνομικών, δηλαδή 600 άτομα, προσλήφθηκαν για να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα. Παραδέχτηκε δηλαδή το ρουσφετολογικό χαρακτήρα των προσλήψεων αυτών και το γεγονός ότι οι 600 αυτοί πανεπιστημιακοί αστυνομικοί ουδεμία σχέση θα έχουν με τη φύλαξη των πανεπιστημίων μας.

Ανταπαντώντας ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως ΤΑ ΝΕΑ, που κάνουν λόγο για τα 195 άτομα που απασχολεί ο υπουργός στην προσωπική του φρουρά και ζήτησε από τον Υπουργό να διαθέσει ένα μέρος αυτών για την στελέχωση των ΑΤ και στάθηκε και στο τεράστιο σκάνδαλο Greek Mafia, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως ΤΟ ΒΗΜΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ DOCUMENTO ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ζητώντας από τον Υπουργό εξηγήσεις για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ αστυνομικών, επικίνδυνων κακοποιών και «νονών» της νύχτας.

Ο Υπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ψευδή και συκοφαντικά και ξεκινάνε από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Κοντολογίς, από τον κ. Υπουργό, μπορεί να μην γίναμε σοφότεροι για την υπηρεσιακή τύχη των πανεπιστημιακών αστυνομικών, αλλά ενημερωθήκαμε ότι οι ως άνω εφημερίδες ψεύδονται, συκοφαντούν και έχουν έδρα τους τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

 

 

Το link της συζήτησης εδώ:

 

https://youtu.be/T7nYylUFhRw

 

 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

 

                                                                                        

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: Πανεπιστημιακή αστυνομία

 

Σας είχαμε έγκαιρα καταστήσει σαφές ότι τα πανεπιστήμιά μας δεν αποτελούν κάποια ειδική κοινωνική ζώνη στην οποία παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα και παραβατικότητα. Ίσα-ίσα, είχαμε επισημάνει ότι οι δείκτες που σχετίζονται με παραβατικές ενέργειες είναι σημαντικά χαμηλότεροι από αυτούς της υπόλοιπης κοινωνίας. Αν πράγματι σας ένοιαζε η ασφάλεια των εκπαιδευτικών δομών της χώρας δε θα απολύατε τους φύλακες και στα πανεπιστήμια και στα σχολεία το 2011, αλλά θα αναβαθμίζατε το προσωπικό φύλαξης. Αν πράγματι σας ένοιαζε η εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων δεν θα μειώνατε την χρηματοδότηση, αλλά θα θωρακίζατε τα ιδρύματα με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Παρόλα αυτά και ενώ γνωρίζατε ότι η όλη επικοινωνιακή σας προσπάθεια θα καταλήξει σε ένα ακόμη κυβερνητικό φιάσκο, εσείς προχωρήσατε σε ένα ρουσφετολογικό πάρτι προσλήψεων και τώρα δεν ξέρετε που να τοποθετήσετε τους προσληφθέντες και ελλιπώς εκπαιδευθέντες ΟΠΠΙ.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που προσλήφθηκαν για τον θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μετά την ολιγόμηνη εκπαίδευσή τους, βαφτίζονται Ειδικοί Φρουροί και τοποθετούνται σε αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη Θεσσαλονίκη και στο Α.Π.Θ. τοποθετήθηκαν 100 άτομα εκ των οποίων οι δέκα περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Πανεπιστημίου, δίπλα σε μια διμοιρία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και καθήκοντα, ενώ οι υπόλοιποι 90 βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες και δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, περί του ότι η ενίσχυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ήταν αδιαπραγμάτευτη και ότι η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να κάνει καμία έκπτωση γύρω από αυτό, εκφράζοντας ρητά την πρόθεση να αξιοποιήσει τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων για λόγους ασφάλειας των καθηγητών και των φοιτητών.

Αποτελεί δε κωμικοτραγικό γεγονός ότι οι αστυνομικοί αυτοί δεν έχουν λάβει εκπαίδευση για χρήση όπλου, αφού οι ΟΠΠΙ δεν προβλεπόταν να φέρουν πυροβόλα όπλα, οπότε η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ούτε για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, όπως αναφέρει το Υπουργείο σας για να διασκεδάζει τις εντυπώσεις.

Θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει πιστευτός ο ισχυρισμός σας ότι προσπαθείτε να φροντίσετε για την ασφάλεια στις γειτονιές και για την στελέχωση των κατά τόπους ΑΤ, αλλά οι 195 αστυνομικοί που έχετε αφαιρέσει από τη φύλαξη των πολιτών και απασχολούνται ως προσωπική φρουρά σας, είναι αψευδής μάρτυρας του αντιθέτου.

Κατόπιν αυτών,

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Μετά το φιάσκο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και με δεδομένο ότι και ο σκοπός ίδρυσης της δεν υφίστατο και μετά τις προσλήψεις, που έγιναν για τους γνωστούς σε όλους μας ψηφοθηρικούς λόγους με πρόσληψη εκατοντάδων ειδικών φρουρών, δεν προκύπτει η χρησιμότητα της ερωτάσθε που απασχολούνται αυτοί οι αστυνομικοί και με τι εχέγγυα επαγγελματισμού στα καθήκοντα τους.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Μάρκου

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου