Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 09 Φεβ 2023
Από τη λίστα παρακολουθήσεων στις... «λίστες» της Ν.Δ.;
Κλίκ για μεγέθυνση

09.02.2023, 12:55
 
 
Στη Ν.Δ. εντάχθηκε ο Σπύρος Καρανικόλας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛΛ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές. Είχε αποχωρήσει τον Ιούνιο, διαφωνώντας με τη γραμμή Ανδρουλάκη 

Την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Σπύρος Καρανικόλας, έπειτα από συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πρόκειται για πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛΛ, που είχε αποχωρήσει τον περασμένο Ιούνιο, εκφράζοντας τότε τη διαφωνία του με το Νίκο Ανδρουλάκη και την πολιτική κατεύθυνση που ακολουθούσε η νεοεκλεγείσα ηγεσία. Ήταν από τα στελέχη της λεγόμενης δεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, είχε αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική και υποστήριζε τη γραμμή της σύμπλευσης με τη Ν.Δ.. 

Το όνομά του ήταν ανάμεσα στα τουλάχιστον εκατό πρόσωπα, τα οποία είχαν γίνει στόχος παρακολούθησης με το Predator, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Καρανικόλας, είναι δικηγόρος και είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021. Επίσης, την περίοδο της προεδρίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τον Ιούλιο 2019, είχε τοποθετηθεί ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, ενώ μετά τις εθνικές εκλογές 2019, ήταν εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛΛ. Στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛΛ της Ά Αθήνας.

Αναλυτικά η δήλωση με την οποία εξηγεί τους λόγους προσχώρησης στη Ν.Δ.

Η χώρα βιώνει πολύ σοβαρές προκλήσεις και πρωτόγνωρες κρίσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Σε αυτές τις συνθήκες η πατρίδα έχει ανάγκη να συνεχίσει την ίδια ακριβώς πορεία της σταθερότητας, της ευημερίας και της ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και της ισχυρής Ελλάδας με αυτοπεποίθηση. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε καταστροφικά βήματα οπισθοδρόμησης. Πρέπει να αποφύγουμε τους επικίνδυνους πειραματισμούς, αλλά και τον αδιέξοδο δρόμο της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, που λειτουργούν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας.

Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν την Ελλάδα και τώρα απειλούν να την γυρίσουν ξανά σε νέες περιπέτειες. Απέναντι στην τοξικότητα και το διχαστικό πολωτικό λόγο που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, ιδίως με λάσπη και απειλές, χρειάζεται να επικρατήσει η σύνεση και η δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σήμερα απειλούν την κοινωνική συνοχή, αλλά και την εθνική μας κυριαρχία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από μία αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση. Καθαρές λύσεις σε καθαρούς ορίζοντες και όχι εύκολα συνθήματα σε θολές εικόνες.

Η Ελλάδα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας μπροστά. Για αυτό όμως, απαιτούνται υπερβάσεις και συνένωση δυνάμεων. Γιατί η χώρα μπαίνει πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Έχοντας βαθιά πίστη στον υπεύθυνο πατριωτισμό, στη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, στο δραστικό εκσυγχρονισμό του τόπου μας με την ταυτόχρονη στήριξη της κοινωνίας, ενώνω τις δυνάμεις μου, ως απλός στρατιώτης, με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ιστορικά αποδείξει ότι μπορεί και ενεργοποιεί ζωτικές πολιτικές δυνάμεις που κινούνται ακόμα και έξω από την παραδοσιακή βάση της, απευθυνόμενη σε όλους τους Έλληνες.

Ενώνω τις δυνάμεις μου σε ένα κοινό όραμα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για μία Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, μία Ελλάδα που μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα άλματα, μία Ελλάδα ευημερούσα για όλους".

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται στις τάξεις της τον δικηγόρο Σπύρο Καρανικόλα. Ο Σπύρος Καρανικόλας με την πολιτική δράση του και την εμπειρία του, ως πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, συστρατεύεται στη μάχη για μια δημιουργική Ελλάδα, με ανάπτυξη και κοινωνικό μέρισμα για όλους. Τον καλωσορίζουμε.

Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, είναι ανάγκη να συναντηθούν δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο και τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας και χαιρόμαστε που ο Σπύρος Καρανικόλας συντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου