Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για μεταφορά χειρουργικών επεμβάσεων από το Νοσοκομείο Ρόδου σε Ιδιωτική Κλινική.

Στο έγγραφο, που παρατίθεται στο τέλος, επισημαίνεται πως στη συγκεκριμένη κλινική Δωδεκανήσου «δύνανται να πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις σε ασθενείς που διακομίστηκαν στην αναφερόμενη ιδιωτική κλινική, από την εφημερία του νοσοκομείου».

Ο διοικητής της ΥΠΕ αναφέρει πως οι ιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, που θα πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις στην ιδιωτική κλινική θα καθορίζονται από τον διευθυντή της Κλινικής, σε συνεργασία με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά της απόφασης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας από την ιατρική κοινότητα αλλά και τους τοπικούς βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμη και του βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνου Κόνσολα.

«Η λύση για την αποσυμφόρηση δεν είναι η μεταφορά των χειρουργείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Η λύση είναι τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής διαχώρισε τη θέση του και από την απόφαση του υπουργείου Υγείας για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία από ασθενείς. Όπως υποστήριξε, «Γιατροί και νοσηλευτές, τονίζει, θα πρέπει να αμείβονται μέσω του ΕΟΠΥΥ και μέσω των δημόσιων και ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του εγγράφου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «απίθανα πράγματα» και για «πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το σύστημα Υγείας».

«Αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία των νησιών με προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές λόγω καλοκαιριού, ενισχύουν τις ιδιωτικές κλινικές με γιατρούς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και σημειώνει «αντί να επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί να πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου να προσφέρουν υπηρεσίες, επιβάλλεται στους γιατρούς του νοσοκομείου, γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική.

Δηλαδή, τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά θα προσέρχονται στα επείγοντα του νοσοκομείου και θα πηγαίνουν μαζί με τους γιατρούς στην ιδιωτική κλινική να χειρουργηθούν. Φυσικά θα πληρώνουν και αρκετά από τη τσέπη τους».

Ν. Σαντορινιός - ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση μεθοδευμένα οδηγεί τις δημόσιες δομές υγείας σε οριστική διάλυση»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Χαρακτηρίζει τραγική την κυβερνητική πολιτική και καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση μεθοδευμένα υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές υγείας μέχρι την οριστική διάλυσή τους».
«Όποιος πληρώνει, έχει τη δυνατότητα να χειρουργείται. Αυτή είναι η ουσία πίσω από το έγγραφο της 2ης ΥΠΕ» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Β. Καλοπήτας – ΚΙΝΑΛ: Η Υγεία, με την κυβέρνηση της ΝΔ, κινδυνεύει

Ανακοίνωση για την απαξίωση του νοσοκομείου της Ρόδου καθώς και την πρόταση να μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική τα επείγοντα χειρουργεία εξέδωσε και ο βουλευτής Βάϊος Καλοπήτας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η σταδιακή απαξίωση του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου από την κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο τυχαία δεν είναι με απώτερο στόχο να ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας, όπως επιβεβαιώνει περίτρανα η επιστολή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με την οποία «προτείνεται» να μεταφέρονται από το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στην ιδιωτική κλινική περιστατικά για χειρουργικές πράξεις!

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κρούσαμε πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» η οποία βαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως αποδεικνύεται ότι τελικά υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την πλήρη απαξίωσή του, προκειμένου να ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας…

Η Υγεία, με την κυβέρνηση της ΝΔ, κινδυνεύει από βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, να γίνει πολυτέλεια για λίγους έχοντες και κατέχοντες σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολίτες με δυσκολία επιβιώνουν εξαιτίας της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα».

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της 2ης ΥΠΕ»

Να σταματήσει “να παίζει «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των ασθενών για τα κέρδη ιδιωτών”, καλεί την κυβέρνηση η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας απαράδεκτη και προκλητική.
πηγη: https://tvxs.gr