Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επαιρόμενος ότι στο 90% έφτασε το ποσοστό εξιχνίασης εγκλημάτων το 2022.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο προεδρικό μέγαρο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, που θα δείχνουν ότι κατά το προηγούμενο έτος, υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των ανθρωποκτονιών ενώ σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνίασης εγκλημάτων, το οποίο έφτασε στο 90%.

Με τις γυναικοκτονίες να έχουν φτάσει τις 22 μέσα σε έναν χρόνο, σε ένα ματωμένο ρεκόρ που ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο, θέλει μεγάλο θράσος και κυνισμό για να διατυπώνονται τέτοιοι  αυτάρεσκοι ισχυρισμοί.

Και με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ανεξιχνίαστη, θέλει περίσσευμα αλαζονείας και απόλυτο έλλειμμα αρχών για να αυτοθαυμάζεται ο αρμόδιος υπουργός στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας του.

Δεν χρειάζονται επίσημοι απολογισμοί ούτε συνεντεύξεις τύπου για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης και στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας στα οποία υπερεπένδυσε πολιτικά.

Χρειάζονται, όμως, επιδείξεις αμετροέπειας και υπεροψίας τύπου Θεοδωρικάκου για να χάσουν κάθε άλλοθι όσοι ψηφοφόροι του κέντρου εξακολουθούν να ανέχονται μια κυβέρνηση που προσβάλλει, όχι μόνο τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αλλά ακόμη και την κοινή λογική.

πηγη: https://tvxs.gr