Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 13 Απρ 2022
Πλήρης επιβεβαίωση των ισχυρισμών Μανιαδάκη για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στο σκάνδαλο Novartis
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με την υπόθεση Novartis φέρνουν στην επιφάνεια νέες πτυχές τις οποίες οφείλει πια να διερευνήσει η Δικαιοσύνη, ανοίγοντας εκ νέου την υπόθεση, επιπλέον όμως αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί Μανιαδάκη για προσπάθεια των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο «να γαμήσουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη», ήταν απολύτως αληθείς.

Με άλλα λόγια, τα στοιχεία που έφερε στο φως ο Κώστας Βαξεβάνης, νομιμοποιούμενος πια, λόγω της δίωξης που με μεθοδεύσεις του άσκησε η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, να δημοσιοποιήσει το όνομα της πηγής του, αλλά και το περιεχόμενο όσων του αποκάλυπτε για καιρό ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, πέρα από αποκαλυπτικά για τον ρόλο που διαδραμάτισαν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας.

Στην πραγματικότητα, ό,τι είχε πει ο Νίκος Μανιαδάκης στον εκδότη του Documento στις μεταξύ τους επικοινωνίες, για τις προσπάθειας των Στουρνάρα, Σαμαρά και Βενιζέλου να εντοπίσουν και να χειραγωγήσουν ακόμη και με εκβιαστικές μεθόδους τους προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και όσα αποκάλυψε για τις προθέσεις τους να «γαμήσουν της Δικαιοσύνη» και ν’ αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί πραγματικό.

Η αλήθεια των ισχυρισμών του Μανιαδιάκη στη συνομιλία του με τον Κώστα Βαξεβάνη την πρωτομαγιά του 2018, έχει ουσιαστικά ήδη ελεγχθεί. Όπως αποδεικνύεται ο Μανιαδάκης, έλεγε αλήθεια την εποχή εκείνη στον δημοσιογράφο και τα δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.


Πλήρης επιβεβαίωση Μανιαδάκη

Σ’ ένα από τα αποσπάσματα της συνομιλίας Μανιαδάκη – Βαξεβάνη, η οποία έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων την 1η Μαΐου 2018, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας έλεγε επί λέξει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, του διεμήνυσε ότι «θα γαμήσουμε τους μάρτυρες και θα γαμήσουμε και τη Δικαιοσύνη» και ότι «μόλις βγουν πάνω θα περάσουν νομοθεσία γι’ αυτό».

Από άλλο απόσπασμα της συνομιλίας προκύπτει ότι ο Μανιαδάκης εκβιαζόταν. Ο ακριβής διάλογος του πρώην μάρτυρα με τον εκδότη του Documento είναι ο εξής:

Βαξεβάνης: Τι σου είπε ο Στουρνάρας; Ο Στουρνάρας τι σου είπε;

Μανιαδάκης: Ε, κοίτα… Ρε παιδί μου έχει πολωθεί πολύ το πράγμα. Αυτός είναι τριάδα με τους άλλους δύο.

Βαξεβάνης: Βενιζέλο, Σαμαρά…

Μανιαδάκης: Και με φώναξαν μέσα, και μου είπαν ότι θα με γαμήσουν. Πολύ απειλητικό.

Ο Μανιαδάκης στην ίδια συζήτηση ανέφερε επίσης στον Κώστα Βαξεβάνη ότι θέλει να φύγει στο εξωτερικό γιατί έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος αποτελεί εχθρό των Στουρνάρα, Σαμαρά και Βενιζέλου, και ότι θα τον γαμήσουν. «Από τη συνάντηση εκείνη κατάλαβα ότι και εγώ είμαι εχθρός. Εγώ ετοιμάζομαι να φύγω γιατί θέλουν να με γαμήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Τα στοιχεία αυτά, που τότε εμφανώς αγχωμένος αποκάλυψε ο Νίκος Μανιαδάκης στον δημοσιογράφο επιβεβαιώθηκαν απόλυτα.

Πρώτον, από το γεγονός ότι ο ίδιος ο οποίος αποτελούσε την πηγή πληροφόρησης του Documento, τελικά άλλαξε στρατόπεδο, πράττοντας αυτό το οποίο όπως ο ίδιος έχει πει του ζητούσε η τριάδα Στουρνάρα – Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δεύτερον, διότι τελικά η νεοεκλεγείσα το 2019 κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μεθόδευσε και πέτυχε τη δίωξη όχι μόνο όσων αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, αλλά και των δικαστών που διερεύνησαν την υπόθεση, αποδεικνύοντας ότι η φράση «θα γαμήσουμε τη Δικαιοσύνη» που απέδωσε στον Στουρνάρα ο Μανιαδάκης, έγινε πράξη.

Και τρίτον διότι πράγματι η κυβέρνηση φροντίζει όχι ακριβώς για τη ρύθμιση του νομικού πλαισίου που αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά για την πλήρη απορρύθμισή του. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εδώ και πάνω έναν μήνα αρνείται να ενσωματώσει ευρωπαϊκή οδηγία την περαιτέρω προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντων.

Το «χαστούκι» από τον ΟΟΣΑ για τη μη προστασία των μαρτύρων

Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει καταγγείλει επισήμως και ο ΟΟΣΑ, ο οποίος σε έκθεσή του στα τέλη Μαρτίου, εκτός από τις ανησυχίες που εξέφρασε σχετικά με τις ελλιπείς έρευνες και διώξεις στη χώρα μας σε δωροδοκίες αλλοδαπών αξιωματούχων, προχώρησε και σε αυστηρές συστάσεις σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας και προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ ζήτησε από την Ελλάδα να εφαρμόσει νομοθεσία που να παρέχει «ισχυρή και αποτελεσματική προστασία από αντίποινα» στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που καταγγέλλουν δωροδοκίες αλλοδαπών αξιωματούχων και ειδικότερα στην ενίσχυση της προστασίας του από πιέσεις πολιτικής φύσεως.

Αποδεικτικές των μεθοδεύσεων στους κόλπους της Δικαιοσύνης, είναι συν τις άλλοις και οι νομικά προκλητικές διατάξεις αρχειοθέτησης της εμπλοκής στο σκάνδαλο Novartis του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Άδωνη Γεωργιάδης, στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν «αδιευκρίνιστα ποσά» η προέλευση των οποίων δεν ερευνήθηκε ποτέ.

πηγη:https://www.documentonews.gr/

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου