Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 02 Μάρ 2024
Εξοργιστικός Μαρινάκης μπροστά στις αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών
Κλίκ για μεγέθυνση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Τη δικαιολογία της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας προβάλλει μονίμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, που συγκλονίζουν το Μαξίμου. Ακόμα και αυτή τη φορά, στην υπόθεση των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, που ζητούν δικαίωση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, κατηγόρησε ευθέως χθες τον πρωθυπουργό για το μπάζωμα, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει ότι ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, της απάντησε σε εξώδικό της ότι ακολουθούσε εντολές από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό την περίοδο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που «πέταξε» το μπαλάκι στην πυροσβεστική.

Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση (ANT1) σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε «έχει μεγάλη σημασία όταν μια διαδικασία είναι εν εξελίξει στη Δικαιοσύνη -και μιλώ και με την πολιτική και με τη νομική ιδιότητα- να παίρνουμε μια απόσταση από τη Δικαιοσύνη και να την αφήνουμε να κάνει ψύχραιμα και αντικειμενικά τη δουλειά της».

Κληθείς να μας πει εάν η κυβέρνηση γνωρίζει ποιος διέταξε το μπάζωμα ο εκπρόσωπός της ισχυρίστηκε ότι «δεν είπε ποτέ ο κ. Αγοραστός ότι πήρε εντολή από τον κ. Τριαντόπουλο. Δεύτερον, ο κ. Τριαντόπουλος ξεκάθαρα διέψευσε ότι έδωσε την οποιαδήποτε εντολή. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν στο πλαίσιο επιχειρησιακών ενεργειών για να γίνει η καλύτερη δυνατή- αυτό που είπαμε για τους γερανούς».

Πρόσθεσε επιλεκτικά ότι αυτό που ξέρει και, κατά τον ίδιο πάντα, «υπαγορεύεται και από την κοινή λογική είναι ότι είχαν οι επιχειρησιακοί μια πολύ μεγάλη ανάγκη για βρουν τους περισσότερους δυνατούς τραυματίες και δυστυχώς να συλλέξουν ανθρώπους που ήταν νεκροί κάτω από τα βαγόνια, να φέρουν γερανούς. Εκρίθη, λοιπόν, επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια και έγινε μια συγκεκριμένη διαδικασία».

Σε αυτό το σημείο υποστήριξε ανερυθρίαστα πως «δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία πληροφορία σοβαρή, κανένα στοιχείο -η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και προφανώς αν υπάρχει κάποιο στοιχείο και βγει εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε- που να δείχνει ότι αυτό έγινε για κάποια συγκάλυψη. Ήταν μια επιχειρησιακή ενέργεια των ανθρώπων, οι οποίοι λειτουργούσαν στο πεδίο για να μπορέσουν να προχωρήσουν μια διαδικασία δύσκολη, τραγική -που κανείς δεν θέλει να την κάνει και να αντικρίσει αυτές τις εικόνες- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» επανέλαβε.

Αναφορικά με τη διάψευση του κ. Τριαντόπουλου από τον αρμόδιο αξιωματικό της Πυροσβεστικής ο κ. Μαρινάκης είπε μάλιστα πως «για να μπορέσει να γίνει μία ενέργεια με στέρεο έδαφος, πρέπει να γίνει το έδαφος στέρεο». «Το τι μπαζώθηκε και το τι δεν μπαζώθηκε, το πως συνέβη αυτό το ερευνά η δικαιοσύνη» είπε.

Μετά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της δημοσιογράφου, Φαίης Μαυραγάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέφυγε στην πάγια τακτική να «πετάει» το μπαλάκι στην εξέδρα βάλλοντας κατά της αντιπολίτευσης. «Αυτό το οποίο λέτε, όπως και καμία κατάθεση ούτε ο Αγοραστός, ούτε κανένας έως τώρα -από αυτά που γνωρίζουμε εμείς, τώρα μπορεί να υπάρχει και κάτι το οποίο να το γνωρίζει η αντιπολίτευση που κατηγορεί για συγκάλυψη αλλά δεν το έχει βγάλει- δεν το έχει φέρει. Εγώ δεν γνωρίζω κάποιο στοιχείο το οποίο οδηγεί στη συγκάλυψη» ανέφερε για να αποποιηθεί ύστερα ξανά των ευθυνών της κυβέρνησης.

«Δεν υπήρχε καμία εντολή από κανέναν υπουργό, από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα. Σε αυτή τη χώρα -καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις- όλοι θέλουμε να δοθούν οι απαντήσεις και όσες ανακριτικές πράξεις πρέπει να γίνουν, να γίνουν παραπάνω, για να έχουμε την απόλυτη αλήθεια. Σε αυτή τη χώρα όμως κάνουμε συνεχώς ένα πολύ μεγάλο λάθος. Δεν δικάζουμε, ούτε οι εκπομπές, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι πολιτικοί. Τα δικαστήρια γίνονται από τη Δικαιοσύνη» είπε και στράφηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν άλλαξε την αποσβεστική προθεσμία υπουργών στο Σύνταγμα μέχρι το ’19, άρα υπάρχει παραγραφή. Αυτό το άλλαξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το ’19. Οι παραγραφές των υπουργών πλέον εξομοιώνονται με τις παραγραφές των υπόλοιπων πολιτών όπως πρέπει να γίνει, με δική μας αλλαγή».

Σε ερώτηση όμως περί κατάργησης της ασυλίας των υπουργών -όπως ζητούν πάνω από 1.250.000 πολίτες μέσω του σχετικού ψηφίσματος- έσπευσε να κουνήσει το δάχτυλο λέγοντας τα εξής: «Μισό λεπτό, για να καταλαβαίνει ο κόσμος, γιατί πάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Τι λένε, λοιπόν, κάποιοι και κυρίως το λέει η αντιπολίτευση. Ότι επειδή υπήρξε μία καθυστέρηση ολοκλήρωσης μιας σύμβασης -έχει γίνει μεγάλη κουβέντα, πόση έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ’19, πόση μετά, σίγουρα πάντως έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, δεν διαφωνούμε σε αυτό- επειδή υπήρξε καθυστέρηση ολοκλήρωσης μίας σύμβασης, αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση θα ήταν πολύ πιο ασφαλή τα τραίνα και πιθανότατα να είχε αποφευχθεί το δυστύχημα».

Tέλος, επέμεινε πως «ένα πράγμα είναι η πολιτική ευθύνη, ένα άλλο πράγμα είναι ο επιμερισμός της ευθύνης με βάση το τι και γιατί έγιναν αυτές οι καθυστερήσεις, όλα είναι σημαντικά. Ένα άλλο πράγμα είναι τυχόν άλλα αδικήματα σε αυτή τη σύμβαση. Πάμε στο θέμα της ανθρωποκτονίας. Λένε λοιπόν κάποιοι ότι αυτό δημιουργεί έναν αιτιώδη σύνδεσμο μεταξύ της καθυστέρησης και της ανθρωποκτονίας. Λοιπόν, αν αυτό το δεχθούμε για την ανθρωποκτονία, σημαίνει ότι: παράδειγμα πρώτο. Όσοι πέθαναν από το ’11 και μετά στον ΒΟΑΚ που γνώριζαν οι εκάστοτε υπουργοί ότι αυτό το οδικό δίκτυο στην Κρήτη» είπε. 

από:  https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου