Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 17 Δεκ 2019
«Βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο: Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε (και) ο Αλ. Στεφανής
Κλίκ για μεγέθυνση
13:08 | 17.12.2019

 

Από τα έγγραφα των τίτλων σπουδών που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο υφυπουργός Άμυνας, επιχειρώντας να απαντήσει σε ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», αποδεικνύεται ότι το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό ... πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate), ενώ το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA... αλλά MSc! - ΣΥΡΙΖΑ: «Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;»

Ακόμα ένας άριστος πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, εν προκειμένω με παραποιημένα στοιχεία στο βιογραφικό του. Όπως ανέφερε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» σήμερα, Τρίτη 17/12, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής φέρεται να κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Αλλά και στους 2 υπάρχουν γκρίζα, για την ακρίβεια πολύ σκοτεινά σημεία. 

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του Στ. Πέτσα και του ίδου του Στεφανή στην εφημερίδα, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Δημ. Τερζή. Κια αυτό διότι, από τα έγγραφα των τίτλων σπουδών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υφυπουργός, προκύπτουν δύο πράγματα.

1. Το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate). Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσουν ο κ. Στεφανής και η κυβέρνηση σε ποια χώρα του κόσμου ένα certificate λογίζεται ως MBA.

 

 

2. Το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA... αλλά MSc. Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Στεφανής δήλωνε ότι έχει MBA, ενώ το πτυχίο του αναφέρει MSc. Μάλλον θα έπρεπε να ευχαριστεί την εφημερίδα μας που τον βοήθησε να... θυμηθεί τι είδους πτυχίο κατέχει.

 

 

Όπως σχολιάζει η «Εφ.Συν.», ο κ. Στεφανής αντί να ζητήσει συγγνώμη που εδώ και χρόνια παραπλανεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους του -και πλέον, από τη θέση του υφυπουργού, τον ελληνικό λαό- δηλώνοντας πως έχει δύο MBA, ενώ δεν έχει κανένα (παρά μόνο ένα MSc), επιτίθεται στην «Εφ.Συν.» και κάνει λόγο για «εκ του πονηρού ερωτώντες». Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση» της εφημερίδας μας εις βάρος του κ. Στεφανή.

Με πρόσφατη την περίπτωση του παραιτηθέντα κ. Διαματάρη (για μεταπτυχιακό που επίσης δεν κατείχε), νομίζουμε ότι η κυβέρνηση των... αρίστων θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική στα όσα λέει. Ειδικά όταν και σήμερα πιάστηκε να ψεύδεται, στην περίπτωση του κ. Στεφανή.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα παραμένουν.

3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τo μεταπτυχιακό που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομο με την ελληνική νομοθεσία; Έπαιξε το μεταπτυχιακό ρόλο στην ανέλιξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι;

4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά και... πιστοποιητικά, έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;

 

ΣΥΡΙΖΑ: Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;

Καυστική ήταν και η αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραδοχή ότι ο Αλ. Στεφανής «βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο. Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου:

Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science.

Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;

Δ. Παπαδημούλης: Ένας ακόμη εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη συνελήφθη ψευδόμενος
Dim. Papadimoulis @papadimoulis

«Βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο! Fake «αριστεία» (και) από τον υφυπουργό-υπερυπουργό Στεφανή. Ένας ακόμη εκλεκτός του @kmitsotakis, συνελήφθη ψευδόμενος πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Η ΝΔ σίγουρα έχει διδακτορικό στην εξαπάτηση των πολιτών!: https://left.gr/news/efsyn-skies-kai-erotimata-gia-ta-dyo-master-poy-feretai-na-katehei-o-alkiviadis-stefanis 

«Εφ.Συν.»: Σκιές και ερωτήματα για τα δύο μάστερ που φέρεται να

Η «αριστεία» μοιάζει να μην έχει τέλος

left.gr
40 people are talking about thishttps://left.gr
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου