Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 17 Απρ 2022
"Πρώτο Θέμα" και "Βήμα" προαναγγέλλουν πρόωρες εκλογές - Πανικόβλητη η κυβέρνηση από τα ευρήματα μυστικών δημοσκοπήσεων.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου φιλοκυβερνητικού τύπου το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, πρέπει να είναι πανικόβλητο από την ραγδαία φθορά του κυβερνητικού κόμματος κάτι που το διαπιστώνουν από τις συνεχής κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις. 

Οι σχετικές αναφορές, -από το δημοσίευμα του σαμαρικού antinews, και τις σχετικές πληροφορίες που επικαλείται ο Ευάγγελος Αντώναρος, μέχρι την παραδοχή Πορτοσάλτε ότι "η Ν.Δ., τρώει άγριο ξύλο στις δημοσκοπήσεις" και το σημερινό πρωτοσέλιδο που έχει "Το Παρόν"- σε οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι για να ανακόψει την κατρακύλα της η κυβέρνηση θα παίξει το τελευταίο της χαρτί. Θα "αξιοποιήσει" τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης -πριν λίγες μέρες στο υπουργείο Οικονομικών κατέληξε η πρώτη δόση ύψους 3,6 δισ. ευρώ- για προεκλογικές παροχές και θα εξαγγείλει με κάποιο πρόσχημα πρόωρες εκλογές. 

Εχει κάθε λόγω να το κάνει αυτό. Οταν δημοκοπικές εταιρείες που πέρσι το καλοκαίρι εμφάνιζαν την Ν.Δ να προηγείται με 10 και 12 εκατοστιαίες μονάδες, τώρα παρουσιάζουν την διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 4,6% και 5,5% αντιλαμβάνεσθε ποια είναι η πραγματικότητα. 

Και έχει επίσης και άλλους λόγους εντελώς μικροκομματικούς η Ν.Δ. να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Αν πιστέψουμε το antinews ένα μέρος της μέχρι τώρα εκλογικής βάσης του κυβερνητικού κόμματος φλερτάρει με τα μορφώματα Βελόπουλου και Κασιδιάρη καθώς "και με ενίσχυση της συμμαχίας Φαήλου Κρανιδιώτη, Κων. Μπογδάνου και Θ. Τζήμερου". Με αιφνιδιαστικές εκλογές η Ν.Δ., θα στερήσει την δυνατότητα οργανωτικής συγκρότησης του Μπογδάνειου μορφώματος και τις διεργασίες που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες γίνονται, για να αποτελέσει τον πυρήνα που θα συγκεντρώσει γύρω του μια σειρά στελέχη που έχουν διαφοροποιηθεί από την Ν.Δ. (Αναφέρονται τα ονόματα του Καραχάλιου, του Τσιτουρίδη, του Νικολόπουλου ...).

Ταυτόχρονα με τροπολογία που έφερε στην βουλή και ψηφίστηκε, ο Βορίδης, οι καταδικασθέντες αμετάκλητα ναζί της εγκληματικής οργάνωσης, στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ποινή τους. Ομως το Εφετείο της Χ.Α δεν έχει γίνει ακόμα και σύμφωνα με την νομοθεσία το μόρφωμα του καταδικασμένου ναζί Ηλία Κασιδιάρη, μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές χωρίς όμως ο ίδιος να παρουσιάζεται ως υποψήφιος αρχηγός κόμματος.

Τέσπα. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τους εκλογικούς σχεδιασμούς που έχει η ηγετική μάδα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εντυπωσιακό όμως να διαπιστώνεις ότι ενώ ο Μητσοτάκης με κάθε ευκαιρία να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ταυτόχρονα να προαναγγέλλει την βουλευτική υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την μετακίνηση του υπουργού-γενίτσαρου Τάκη Θεοδωρικάκου απ' το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που ήταν στις τελευταίες εκλογές σαν υποψήφιο βουλευτή στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθήνας. κ.α

Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι δυο άκρως φιλοκυβερνητικά έντυπα σήμερα, ουσιαστικά προαναγγέλλουν πρόωρες εκλογές. 

"Κλείνουν τα ψηφοδέλτια στο «γαλάζιο» στρατόπεδο", και ρυθμίζονται  "οι εκκρεμότητες που αφορούν τα ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών" μας γράφει το ¨Πρώτο Θέμα", "Αύξηση μισθών-συντάξεων και στο βάθος κάλπες", συμπληρώνει η Κυριακάτικη φυλλάδα του Μαρινάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Απριλίου 2022 | 8:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου