Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 05 Νοέ 2021
“Βόμβα” στο Μαξίμου: Ο Σταϊκούρας “αδειάζει” τον Οικονόμου – ‘Εκθετος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Αιχμές για fake news και παραποιημένα στοιχεία! (vid)
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 

Απίστευτη ενδοκυβερνητική κόντρα με φόντο τους ελαιοπαραγωγούς και πρωταγωνιστές τους Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Οικονόμου ξετυλίγεται τις τελευταίες ώρες, ως άλλη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Μαξίμου, ο οποίος “πιάνεται” να λέει ψέματα για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες.

Η κόντρα μεταξύ των δύο αντρών, οι οποίοι εκλέγονται στην ίδια Περιφέρεια, τη Φθιώτιδα, ξεπερνά την τοπική αντιπαράθεση και ξεκίνησε με αφορμή των κρατικών ενισχύσεων των ελαιοπαραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας, στα πλαίσια αντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πανδημίας.

Ενέργειες που κρίνονται επιτακτικές, διότι η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών, υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα και ήδη παρατηρούνται τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως αυτό προκύπτει και με σειρά πρόσφατων άρθρων στο Μπλούμπεργκ.

Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η παγκόσμια ανησυχία εντάθηκε μετά την πρωτοφανή ανακοίνωση – προτροπή της κινεζικής κυβέρνησης στους πολίτες να προβούν σε προμήθειες βασικών ειδών ενόψει του χειμώνα και στις κατά τόπους αρχές να εξασφαλίσουν την επάρκεια τροφής για τους πολίτες!

Ο Χρήστος Σταϊκούρας λοιπόν, ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωση τους αγρότες της περιοχής για την έγκριση και άμεση απόδοση των ενισχύσεων, την Τετάρτη που μας πέρασε, γεγονός που καταδεικνύει πως ήταν δική του πρωτοβουλία. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εκδίδει ανακοίνωση με τον ισχυρισμό ότι η πρωτοβουλία ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών ήταν δική του! Διαψεύδοντας έτσι τον υπουργό οικονομικών. Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, δημοσίευσε και σχετικό «έγγραφο».

O Γιάννης Οικονόμου έκανε «ρελάνς», θέλοντας να καταδείξει πως η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών δρομολογήθηκε μετά από την κοινή του πρωτοβουλία με τον Σπήλιο Λιβανό και εν αγνοία του υπουργού Οικονομικών, αφού το αίτημα είχε υποβληθεί στον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η σκληρή απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα

Η αντίδραση του υπουργού οικονομικών ήταν άμεση και καταλυτική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βλέπετε, του είχε πετάξει το γάντι, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι λέει ψέματα και πως ο Γιάννης Οικονόμου ήταν αυτός που πέτυχε την απόδοση ενισχύσεων για τους παραγωγούς της Φθιώτιδας.

Ο Σταϊκούρας σήκωσε το γάντι και η ανακοίνωση του εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού ουσιαστικά του καταλογίζει λαθροχειρία όχι μόνον για τους πολιτικούς του ισχυρισμούς αλλά ακόμα και για το έγγραφο το οποίο παρουσίασε ο Γιάννης Οικονόμου. Γράφει ο υπουργός οικονομικών μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του:

«Σήμερα, δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε – διαδικτυακά Επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία.
Συγκεκριμένα, η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:
1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό.»

Εκκρεμεί η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δεν έχει βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση και παραμένει έκθετος, γεγονός που σε μία άλλη χώρα θα τον είχε οδηγήσει σε παραίτηση, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο πρωθυπουργός έχει πάρει θέση σε ένα καυτό ζήτημα με παραποιημένα έγγραφα, αλλά και επίσημη παραγωγή fake news προς άγραν ψήφων!

Για να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες, ο Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκε στο star κεντρικής Ελλάδας όπου και ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση. Δείτε στο βίντεο τι είπε:

Με πληροφορίες από newsbreak.gr
πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου