Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Δεκ 2011

 

 

Πάτρα 6.12.11

 

 

 

Την ανυποχώρητη στάση της Κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε ανάμεσα σε άλλα, κατά την αγόρευση του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ειδικότερα ο Αχαιός πολιτικός κατά την δυναμική παρέμβαση του, προειδοποίησε ότι «όλοι αυτοί που ζητούν από εμάς μονομερώς να κάνουμε υποχωρήσεις, θα πρέπει να το αναθεωρήσουν».

 

Για να τονίσει ο κ. Χρυσανθακόπουλος:

«Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στο Μακεδονικό, προτάσσοντας το ζήτημα του δημοψηφίσματος σαν οχύρωση της χώρας μας, να σταθούμε απέναντι στην Τουρκία προαπαιτώντας για τις συνομιλίες από εδώ και μπρος την άρση του casus belli, την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, την αναγνώριση της δολοφονίας δύο χιλιάδων αιχμαλώτων κατά την εισβολή εις την Κύπρο».

 

Στη συνέχεια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, αποκάλυψε ότι στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας παραχαράσσεται βάναυσα η ιστορική αλήθεια, μέσα από προκλητικούς χάρτες που παρουσιάζουν ελληνικά εδάφη, υπό αλβανική κατοχή:

«Μην ξεχνάμε τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, που πολλοί από αυτούς έχουν ήδη πολιτογραφηθεί στη χώρα μας.

Τα σημερινά βιβλία της Αλβανίας περιλαμβάνουν χάρτες που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Ηπείρου στο νότο μέχρι την Άρτα, καθώς επίσης και μια σειρά ανακριβείς αναφορές και δεν έχει υπάρξει κανένα αποτελεσματικό διάβημα ή παρέμβαση ακύρωσης αυτής της τεχνητής αλυτρωτικής προπαγάνδας. Είναι παράλληλο με το Σκοπιανό».

 

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος κάλεσε την Κυβέρνηση «να σταθεί όρθια» και «όχι, επειδή βρισκόμαστε σε άσχημη οικονομική θέση, να στεκόμαστε αδρανείς απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας και να μην λαμβάνουμε τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές τους!»

 

 

• Παράλληλα ο κ. Χρυσανθακόπουλος, ανάμεσα στα άλλα, εστίασε την ομιλία του και στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη.

Ζήτησε να σταματήσει επιτέλους η εισαγόμενη εγκληματικότητα και να απευλάνονται όλοι αυτοί οι παράνομοι, που στη χώρα μας, «εάν συλληφθούν να κλέβουν, αφήνονται αυτόματα ελεύθεροι μετά από λίγο, σε αντίθεση με τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος θα υποστεί τα πάνδεινα στη συνέχεια».

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. επαναδιατύπωσε τις πάγιες θέσεις του κόμματος, για τους μετανάστες:

«Οποιοσδήποτε βέβαια θέλει να δώσει λύση πρέπει να είναι σαφής. Εμείς είμαστε σαφείς για την ποσόστωση παραμονής των νομίμων και μόνο μεταναστών και την άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών.

Αυτά είναι για την υπεράσπιση ακριβώς της χώρας μας και της οικιακής γαλήνης που έχει διαταραχθεί».

 

 

• Ειδική όμως μνεία, όπως ήταν φυσικό, έκανε ο κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και στην οικονομική δυσπραγία που μαστίζει τους Έλληνες και τα νοικοκυριά:

«Παραλάβαμε την εφαρμογή νόμων, τους οποίους εμείς δεν ψηφίσαμε και δυσανασχετούμε ως προς αυτό, οι οποίοι είναι οδυνηροί και βάναυσοι απέναντι στους πολίτες ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά συντάξεις και μισθούς και κάνουμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε στο πλαίσιο που επιτρέπει η δημοσιονομική πολιτική αυτά τα λάθη».

 

• Ενώ τέλος, ο Αχαιός πολιτικός αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, για να ξεκαθαρίσει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν αντίθετος με αυτή την επικίνδυνη πολιτική επιλογή:

«Εμείς αντιταχθήκαμε σε αυτό το νόμο κάθετα και λέμε: Υπάρχει τρόπος να μείνουν σε ελληνικά χέρια; Έχει εξαντλήσει η Κυβέρνηση τις προσπάθειες να βρει τα κεφάλαια από τους Έλληνες του εξωτερικού; Θα μπορούσα να σας δώσω και το όνομα καθηγητή πανεπιστημίου στις ΗΠΑ που δώρισε στο πανεπιστήμιο αυτό 100 εκατομμύρια δολάρια μόνος του για ερευνητικές και άλλες δραστηριότητες. Υπάρχουν χρήματα στους Έλληνες του εξωτερικού. Είναι η δεύτερη σε καταθέσεις δύναμη η ελληνική παροικία στη Νέα Υόρκη. Και μάλιστα, όταν μιλάμε για Νέα Υόρκη, μιλάμε για τον Προϋπολογισμό της Ελλάδας, σαν να κρίνουμε σε μεγέθη. Άρα, χρειάζεται αξιόπιστη Κυβέρνηση, σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα έχει δεκαετή ορίζοντα και δεν θα είναι προσωρινό και αλληλοαναιρούμενο και βέβαια αξιόπιστες σχέσεις με αυτόν τον κόσμο ο οποίος θέλει ενημέρωση και πάταξη της γραφειοκρατίας.»

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου