Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 10 Φεβ 2012

 

 

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, στη Βουλή, κατά την συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προς τον Πρωθυπουργό και στην οποία απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη "Λαθρομετανάστευση".

 

ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

 

«Η λαθρομετανάστευση είναι ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά τη χώρα. Μέρα με τη μέρα βλέπουμε ότι το πρόβλημα αυτό γίνεται αφόρητο για τους Έλληνες πολίτες.

Γιατί η εγκληματικότητα διογκώνεται με την παρουσία τους. Γιατί όσοι από αυτούς συλλαμβάνονται, στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι να κατέλθουν στο εσωτερικό της χώρας και η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό στρατόπεδο λαθρομεταναστών.

 

Γιατί πολλοί απ΄ αυτούς μπαίνουν στην συνέχεια στην παραοικονομία και ασχολούνται με το παραεμπόριο. Γιατί αρκετοί απ΄ αυτούς συστήνουν συμμορίες για εγκληματικές πράξεις. Γιατί όσοι απ΄ αυτούς καταφέρνουν να συγκεντρώσουν εισοδήματα, τα εξάγουν στο εξωτερικό.

 

Γιατί τροφοδοτούν τη μαύρη εργασία. Γιατί γεμίζουν τα νοσοκομεία, για τα οποία, βεβαίως, δεν έχουν καμία εισφορά και επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες. Γιατί δημιουργείται ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

• Και όσο αφορά την ελληνική μεριά, την πολιτισμένη Ελλάδα, με τις ανθρωπιστικές αξίες που δίδαξε σε όλη την ανθρωπότητα, η χώρα μας γίνεται θύμα μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας, του "Δουβλίνο 2", όπου δεν μπορούμε να τους απελάσουμε, παρά μόνο μετά την πάροδο ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος, με συνέπεια -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- να έχουμε μόνο το 2011 99.348 συλληφθέντες και στην συνέχεια απελευθερωθέντες όλους, ελάχιστοι έχουν κρατηθεί, γύρω στους 400 είναι οι δουλέμποροι που έχουν συλληφθεί ως γνωστό, και να απελαύνονται μόλις 25, όταν κατά μέσο όρο εισέρχονται στη χώρα 300 την ημέρα από τα θαλάσσια σύνορά μας και τον Έβρο!

 

Ως εκ τούτου για το ζήτημα αυτό -και γι΄ αυτό απευθυνθήκαμε στον κ. Πρωθυπουργό η κυβέρνηση να το προτάξει ως ζήτημα Εθνικής σημασίας και να μας πει τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να αντιμετωπιστεί δραστικά και αποτελεσματικά αυτό το φαινόμενο».

 

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

«Η εγκληματικότητα διογκώνεται και αυξάνεται καθημερινά και σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι διαπράττουν και τα περισσότερα εγκλήματα βίας, όπως ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

 

Εμείς ζητούμε αποφασιστικές δράσεις, πολιτικό θάρρος και γενναιότητα, αντιπαράθεση με όσους διευκολύνουν την παραμονή τους εδώ.

Από εσάς, κ. Υπουργέ, ζητάμε να συνεννοηθείτε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να αποσυρθεί η διάταξη που μετατρέπει τη διακίνηση λαθρομεταναστών από κακούργημα σε πλημμέλημα και συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

 

Για εμάς είναι πρόκληση μόνο και μόνο που ήρθε και θεωρούμε ότι πλήττει τη συνοχή της κυβέρνησης μία τέτοια λαθεμένη κατεύθυνση.

Επιπλέον, ζητάμε να αποσυρθεί η διάταξη που μέσω της αποποινικοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών διευκολύνει τη διέλευση των εκατοντάδων χιλιάδων Αφγανών που εισέρχονται με ηρωίνη στη χώρα μας και επιδιώκουν με την πώλησή της την έξοδό τους προς την Ευρώπη.

 

• Εάν αποποινικοποιηθεί η χρήση, δεν θα συλλαμβάνονται καθόλου οι λαθρομετανάστες που κουβαλάνε μαζί τους τις δόσεις, όπως δεν συλλαμβάνονται για κλοπή! Ξέρετε πόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες κυκλοφορούν με πλαστές ταυτότητες, με το ίδιο όνομα αλλά με άλλη φωτογραφία;

 

Βλέπουμε ότι η παρουσία τους στη χώρα μας δρα καταστροφικά και στον κοινωνικό ιστό. Έχουμε απώλειες εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα της τάξεως των 8 δις ευρώ! Τα νοσοκομεία μας επιβαρύνονται, με παροχές υγείας σε χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους που δεν πληρώνουν εισφορές. Και μην ξεχνάμε και τον κίνδυνο εξάπλωσης των επιδημιών.

 

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τη γείτονα χώρα την Τουρκία. Εφόσον αληθεύει ότι συνελήφθη άντρας των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας ανάμεσα σε λαθρομετανάστες, αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία παίζει υπονομευτικό ρόλο ξεφορτώνοντας καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες στη χώρα μας, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να είναι και κάποιοι ύποπτοι που θα προβούν σε δολιοφθορές εις βάρος της χώρας μας.

 

• Είπατε για τις χιλιάδες αιτήσεις για χορήγηση ασύλου. Αυτές τις 30.000 αιτήσεις που εκκρεμούν, εάν τους ψάξετε τώρα να προσέλθουν για να τις δικαιολογήσουν, δεν θα βρείτε κανέναν. Έχουν εξαφανιστεί όλοι, είτε προς τη δυτική Ευρώπη, είτε γιατί είναι εδώ και δεν θέλουν να εμφανιστούν.

 

Επίσης, πλήττεται και η οικονομία της χώρας από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Ο όγκος του παραεμπορίου το οποίο κάνουν ανέρχεται έως και σε 17 δις το χρόνο, με απώλειες 4 δις από μη απόδοση ΦΠΑ για το κράτος.

 

Πρέπει να θωρακίσουμε τη χώρα μας από τους εισβολείς.

Αυτή η διάταξη, η οποία έχει περιληφθεί για λόγους ισονομίας όσον αφορά την Ε.Υ.Π., όπου κάποιοι αφού έχουν πέντε χρόνια στην Ελλάδα, μπορούν και να προσληφθούν στην Ε.Υ.Π., θα θέλαμε να έχει μόνο θεωρητικό χαρακτήρα, αν για λόγους και μόνο τυπικούς έχει διατυπωθεί.

 

• Η πρόσληψη τέτοιου προσωπικού στην Ε.Υ.Π., από ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να είναι και διπλοί πράκτορες, θα πρέπει να αποφευχθεί. Γιατί για να έχουν τα ειδικά προσόντα για να επιλεγούν, πάει να πει ότι έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως. Προσέξτε πάρα πολύ το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Το 2011, μόνο μία «κομπίνα» που ανακαλύφθηκε, αυτή με την προστασία των κυκλωμάτων διαχείρισης λαθρομεταναστών, είχε επιφέρει ζημία στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ συγκεκριμένα, της τάξεως των 300 εκατομμύριων ευρώ. Επρόκειτο για 40.000 αλλοδαπούς, που εγγράφονταν στο τρίμηνο σε εταιρίες και στη συνέχεια, δεν απέδιδαν τα ένσημα.

 

 

Εμείς απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα είμαστε ξεκάθαροι. Ζητάμε από την κυβέρνηση, όσον αφορά το Δουβλίνο ΙΙ, είστε υποχρεωμένος κ. Υπουργέ, να ασκήσετε βέτο και να ζητήσετε εξαίρεση. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλέον στην Ελλάδα. Ήταν λάθος που υπογράφηκε. Πρέπει να αναγνωριστεί ως λάθος πολιτικό της κυβέρνησης το να συνεχίζει να το εφαρμόζει και θα έπρεπε στους ομολόγους σας να ξεκαθαρίσετε ότι εμείς δεν έχουμε περιθώριο να σηκώσουμε καθόλου, πλέον, το βάρος της εισβολής αυτών των χιλιάδων λαθρομεταναστών.

 

 

• Κάποιοι το ζήτημα το βλέπουν ιδεολογικά. Ότι έτσι με το να έρχονται στην Ελλάδα μετανάστες η Ελλάδα γίνεται μία πολυπολιτισμική, βαβυλωνιακή χώρα, γιατί αυτό είναι το πρότυπο τους. Εμάς μας βρίσκει αντίθετους. Οι Έλληνες οφείλουν να αντισταθούν σ΄ αυτό το σχεδιασμό. Το μέγιστο ανθρώπινο δικαίωμα της οικογενειακής ησυχίας και ηρεμίας και του πολιτισμού μας, βάλλεται εκ των έσω από όλα αυτά τα φαινόμενα.

 

Και βλέπετε ευτυχώς, με την δική μας στάση για το τζαμί αναβάλλεται η κατασκευή του, δεν υπογράφει ο κ. Βορίδης -και πολύ καλά κάνει γιατί είμαστε συνεπείς σε αυτά που διακηρύσσουμε- αλλά εδώ γκέτο ακραίων ισλαμικών στοιχείων, δεν θα φτιάξουμε!

 

• Περιμένουμε, κ. υπουργέ, συγκεκριμένες ενέργειες και όχι πάλι να συζητάμε χρόνο παρά χρόνο το ίδιο ζήτημα, πάνω στα ίδια αδιέξοδα τα οποία συσσωρεύει η ατολμία σας αφενός σαν κυβέρνηση, και η έλλειψη πολιτικής βούλησης όσον αφορά την ουσία του ζητήματος που είναι η απέλαση όλου αυτού του δυναμικού, το οποίο εισέρχεται στη χώρα μας, είτε ως απόρροια ευθυνών των αμερικανικών πολέμων στην Ασία, είτε ως οικονομικοί μετανάστες από την κρίση της Αφρικής, είτε για άλλους λόγους.

 

Και τελειώνω, με μια ευχή: η απάντησή σας να είναι περιεκτική. Και στο επίπεδο, των ανθρωπίνων αξιών δεν δεχόμαστε, εμείς που διδάσκουμε ως Έλληνες αξίες σε όλη την ανθρωπότητα, ειδικές διδαχές. Εμείς δεν είπαμε να αντιμετωπιστούν ως υπάνθρωποι. Είμαστε συνεπείς στις αξίες μας. Θα θέλαμε κι εσείς να πάρετε ένα μέρος αυτών των παροτρύνσεων, να το μετατρέψετε σε πολιτική πράξη, για να πούμε ότι υπάρχει και κυβερνητική συνοχή».

 

 

 

 

ΠΑΤΡΑ: Ρήγα Φεραίου 124, τ.κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610 240.037, φαξ: 2610-273.566

ΑΘΗΝΑ: Μητροπόλεως 1, τ.κ. 105 57 Αθήνα, τηλ. 210 370 9235, φαξ: 210 370 9239

e-mail: [email protected]mail.com [email protected]

web site: www.metharros.gr

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου