Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 03 Φεβ 2012
Ενωτικά στον αγώνα της ανατροπής
Κλίκ για μεγέθυνση

Συνεχίζουμε ενωτικά τον αγώνα της ανατροπής

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κατάστασή μας χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. ΄Οχι εξ αιτίας φυσικών κατα-στροφών που διαδέχονται η μια την άλλη. Αλλά, με τα νομοθετήματα και τα μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Την πολιτική που επιβάλλει η εξωτερική τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ) και υλοποιεί πρόθυμα η εσωτερική (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), προς όφελος του χρηματιστικού κεφάλαιου.

Και η σημερινή κυβέρνηση κόπτεται, τάχα, για τη σωτηρία της Ελλάδας. Μαζί με τους κυβερνητικούς και εξωκυβερνητικούς εταίρους της (3 κόμματα και ΜΜΕ του Μνημονίου) κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει την οικονομική καταστροφή, παρά μόνο με

• Δραστική μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων και των συνταξιούχων (περικοπές μισθών και συντάξεων, απανωτά χαράτσια και έκτακτες φορολογικές εισφορές, αυξήσεις στους λογαρισμούς της ΔΕΗ και στους έμμεσους φόρους).

• Περικοπές των κρατικών δαπανών για την παιδεία, την ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη και την κοινωνική πρόνοια, γενικότερα.

• Σύναψη νέων δανείων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για ν’ αποπληρωθούν παλιότερα δάνεια και να ενισχυθούν οι τράπεζες.

• Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων κλάδων της οικονομίας, από την παραγωγή ενέργειας ως τις υπηρεσίες υγείας.

Είναι πλέον φανερό πως αυτή η πολιτική δεν οδηγεί στην έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Το μόνο που ενδιαφέρει τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν είναι να μείνουν άθικτοι από την κρίση οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές. Αυτούς εκπροσωπούν και οι «υπέρ πατρίδος» λόγοι που κάθε τόσο εκφωνούν είναι προπέτασμα καπνού. ΄Ολα τα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι σήμερα κι αυτά που ετοιμάζουν έχουν την ίδια ταξική λογική: Να μπορέσει το σύστημα να ορθοποδήσει, καταληστεύοντας αποκλειστικά και μόνο τους εργάτες, τους υπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, τους βιοπαλαιστές μικρο-επιχειρηματίες και τους αγρότες, δημιουργώντας συνεχώς νέες στρατιές ανέργων.

Εμείς τι κάνουμε; Θα τους αφήσουμε ανενόχλητους στην υλοποίηση των στόχων τους; Για να δούμε εμείς και τα παιδιά μας ακόμη χειρότερες μέρες; Θα δεχόμαστε υπομονετικά την μείωση των αποδοχών μας και των κοινωνικών παροχών, την διάλυση των ασφαλιστικών μας ταμείων (τώρα και μέσω του «κουρέματος» του χρέους και του PSI), την ολική παράδοση των υπηρεσιών υγείας στους ιδιώτες, τα χαράτσια, την αύξηση τη ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, και της μετανάστευσης;

΄Οχι. Υπάρχει για μας άλλος δρόμος – άλλη προοπτική.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας πολιτική και την κυβέρνηση που την υλοποιεί. Μπορούμε να κλείσουμε το δρόμο και σε κάθε άλλο κυβερνητικό σχήμα που, με διαφορετικό ίσως πρωθυπουργό και αναδιανομή των υπουργείων, θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου.

Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι! Γι’ αυτό θα τα καταφέρουμε.

Αρκεί να ενεργοποιηθούμε, να οργανωθούμε στις επιτροπές αγώνα της συνοικίας μας, στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς και μόρφωσης.

Με συλλογική αγωνιστική δράση, με ενωτικές πρωτοβουλίες, μπορούμε ν’ ανοίξουμε το δρόμο για τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

• Για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού εξουσίας, που θα εκπροσωπεί πραγματικά τους εργαζόμενους, τους απόμαχους της δουλιάς, τους ανθρώπους του μόχθου και της κοινωνικής προσφοράς, και επιπλέον θα στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή τους.

• Για τη συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς γύρω από ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, με βάση την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε άλλη κατεύθυνση: Την αναδιανομή του πλούτου, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, την ανάκτηση του δημόσιου πλούτου, τον έλεγχο και την διαχείριση των κύριων παραγωγικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών της χώρας από και προς όφελος αυτών που εργάζονται και παράγουν αγαθά, προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες κι αναπτύσσουν τον πολιτισμό.

Εμπρός στον αγώνα! Η δική μας ώρα είναι τώρα!

 

Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου