Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 22 Φεβ 2012
Απάντηση σε δημοσιεύματα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Κόρινθος, 14.2.2012

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας Κορινθίας είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν στην Ελλάδα, καθώς και το μοναδικό που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1998 μέχρι σήμερα.

Είναι εκείνος ο φορέας εκπροσώπησης οργανώσεων νέων, ο οποίος οραματίστηκε, πάλεψε, απαίτησε και τελικά έπεισε την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να ιδρύσει το 2001 το Κέντρο Νέων Κορινθίας, το ένα και μοναδικό στη χώρα. Το ΝΟΣΥΝ εξαρχής στηρίζει σταθερά το Κέντρο και συμμετέχει ενεργά στα θεσμικά του όργανα.

 

Τις προσπάθειές μας αυτές αγκάλιασε η Κορινθιακή κοινωνία και η νεολαία από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι συμμετοχή του ΝΟΣΥΝ και του Κέντρου Νέων Κορινθίας σε μεγάλα Ευρωπαϊκά δίκτυα είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

 

Το ΝΟΣΥΝ και το Κέντρο Νέων Κορινθίας είναι φορείς με θεσμικά όργανα, τα οποία προγραμματίζουν και υλοποιούν δράσεις για τη νεολαία, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Σχετικά με την ανακοίνωση ορισμένων “ομάδων” που είδε το φως της δημοσιότητας στις 8.2.2012 και αναφέρεται στο ΝΟΣΥΝ Κορινθίας, απαντάμε τα εξής:

 

Το ΝΟΣΥΝ έλαβε στις 28.11.2011 μια πρωτοφανή συντεταγμένη βροχή 9 αιτήσεων εγγραφής “ομάδων”, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που το καταστατικό μας ορίζει.

 

Από τις “ομάδες” αυτές, οι 4 είναι πρώην μέλη του ΝΟΣΥΝ, έχουν διαγραφεί προ πολλού, λόγω μη τήρησης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, ως εξής:

 

• Θέατρο Φόρουμ & Ορειβατικός Κορίνθου, με την 101/ 7.7.10 απόφαση του Δ.Σ.

• Αθέατο Θέατρο & 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Κορίνθου (και όχι “Σώμα Προσκόπων Κορίνθου”) με την 105/ 10.1.11 απόφαση του Δ.Σ. Είχε μάλιστα προηγηθεί η παραίτηση των εκπροσώπων τους από το Δ.Σ., το καλοκαίρι του 2010.

 

Οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού “ενδιαφερόμενοι” των “νέων ομάδων” “Σινεπικίνδυνος” και “Πρωτοβουλία για το ΚΝΚ”, είναι στην πλειονότητά τους μεσήλικες, εκτός ηλικιακού πλαισίου του ΝΟΣΥΝ και εκπροσωπούν κυρίως τον εαυτό τους.

 

Οι παραπάνω σιγοντάρονται και από ορισμένα στελέχη συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και παρατάξεων, που επί σειρά ετών λοιδορούν το ΝΟΣΥΝ και το Κέντρο Νέων.

 

Το Δ.Σ. πιστεύει, ότι το όψιμο ενδιαφέρον τους για επανάκαμψη ή ένταξή τους στο ΝΟΣΥΝ, έχει κύριο στόχο την πρόσβαση σε “δωρεάν στέγαση με όλες τις ανέσεις”, την περιχαράκωση και οικειοποίηση χώρων, σε βάρος άλλων φορέων και δράσεων και το βόλεμα οικογενειακών και φιλικών τους προσώπων στο Κέντρο Νέων.

 

Από τις λοιπές “νέες ομάδες”, ορισμένες αρνήθηκαν να στείλουν νομιμοποιητικά έγγραφα στο Δ.Σ., ενώ άλλες είναι άφαντες.

 

Το Δ.Σ. συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και το κλίμα που ορισμένοι καλλιεργούν κατά του ΝΟΣΥΝ και του Κέντρου Νέων στην κρίσιμη αυτή περίοδο, αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις των “ομάδων” αυτών, κατά τη συνεδρίασή του στις 28.12.2012.

 

Το Δ.Σ. του ΝΟΣΥΝ, το οποίο έχει εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση στις 4.3.2011, λογοδοτεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτήν, καθώς και στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για προγράμματα που υλοποιεί διαμέσου αυτών των Οργανισμών.

Δεν λογοδοτεί σε καμιά περίπτωση, ούτε σε όψιμα “ενδιαφερόμενους”, ούτε σε αυτοανακυρηγμένους “τιμητές και ζηλωτές”.

 

Σε κάθε περίπτωση νομιμοποιείται να ελέγχει τα αιτήματα φορέων που επιθυμούν να γίνουν μέλη του, όπως και να μην κάνει δεκτές “δήθεν ομάδες”, που κινούνται με αδιαφάνεια και σε ομιχλώδες τοπίο.

 

Το Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να προστατεύει τη λειτουργία του θεσμού, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που διακυβεύονται τα πάντα στον τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα και έχει δρομολογήσει την προσαρμογή του ΝΟΣΥΝ στα νέα κοινωνικά δεδομένα, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις σημερινές ανάγκες των νέων.

 

Έχει επίσης απόλυτη συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Νέων Κορινθίας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εδώ και 1,5 χρόνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Κορινθίων, για την επιβίωσή του.

 

Τέλος, σχετικά με τα ανώνυμα υβριστικά σχόλια και τις Γκεπελικές μεθόδους που συνοδεύουν την προαναφερθείσα “ανακοίνωση των ομάδων”, καθώς και με άλλα παρόμοια δημοσιεύματα στο παρελθόν, το ΝΟΣΥΝ δηλώνει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει πλέον σε ανώνυμους λασπολόγους και συκοφάντες, να σχολιάζουν ανενόχλητοι, με την ανοχή ή υποστήριξη ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων, προσβάλλοντας την προσωπικότητα και την υπόληψη ανθρώπων που έχουν μοχθήσει για τη νεολαία, καθώς και των εκπροσώπων των φορέων νέων στην Κορινθία.

 

Η δημιουργική μας πορεία και τα Ευρωπαϊκά εύσημα που μας δόθηκαν την τελευταία 15-ετία, για τη δουλεία μας με νέους, είναι η απάντηση σε κάθε ανώνυμο ή επώνυμο λασπολόγο υβριστή.

 

Το ΝΟΣΥΝ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά παντός υπευθύνου, για προσβολή προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, με τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και της δικαιοσύνης, για να προασπίσει την τιμή και υπόληψη των μελών του.

 

Αλέξης Ζαφείρης

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου