Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις προσανατολίζονται για έναρξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου το φθινόπωρο να βρει εμβολιασμένο το σύνολο των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Η αρχή θα γίνει από τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας, καθώς εκεί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες. Μαζί με αυτούς, μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να αρχίσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και του υγειονομικού προσωπικού.

Στόχος είναι το τέταρτο κύμα να βρει εμβολιασμένους τους πάντες και κυρίως το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όπου τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι και τα πιο ικανοποιητικά.

Οι πληροφορίες «θέλουν» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των εκπαιδευτικών να βρίσκεται επίσης πάνω στο τραπέζι της κυβέρνησης, δεδομένου του στόχους από Σεπτέμβρη να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς καραντίνες και τηλεκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η έναερξη του εθελοντικού εμβολιασμού των παιδιών από 15 έως 17 ετών. Αν και οι μικρότερες ηλικίες είναι εκτός εμβολιασμού, ωστόσο, ο κίνδυνος που διατρέχουν από την έκθεση στον ιό είναι  πολύ μικρότερος από τους ενήλικες ως προς την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών ή θανάτων. Δεν αποκλείεται πάντως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι εμβολιασμένοι πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
πηγη: https://tvxs.gr